Spoločnosť  HTC predstavila aj nový smartfón HTC U11 life. Ten prichádza s používateľským rozhraním čistého Androidu 8.0 Oreo, ktoré doplňuje o inovácie vlajkovej lodi HTC U11.

Smartphone s 5,2 palcov veľkým Full HD displejom, krytým sklom Corning Gorilla Glass sa môže pochváliť zvýšenou odolnosťou s certifikáciou IP67. Nechýbajú boky Edge Sense citlivé na stlačenie a ani Hi-Res slúchadlá HTC USonic s aktívnym potlačením okolitého hluku a optimalizáciou pre konkrétneho používateľa. O fotografie a selfie sa postarajú fotoaparáty s rozlíšením 16 MPx a technológiou HDR Boost. V jeho jadre je procesor Qualcomm Snapdragon 630, ktorý doplňuje 3 GB RAM a 32 GB internej pamäti. V rámci e-shopu www.htc.com bude navyše dostupný variant so 4 GB RAM a 64 GB pamäťové úložisko. Samozrejmosťou je aj slot na karty microSD.

Android Oreo s prémiovými technológiami HTC

Zaradenie HTC U11 life do programu Android One znamená nielen svižné používateľské rozhranie čistého systému Android Oreo, ale tiež rýchle systémové aj bezpečnostné aktualizácie priamo od Google. Zároveň však HTC U11 life prináša aj moderné technológie aj z dielne HTC.

S rámikom HTC Edge Sense citlivým na stlačenie sa dá ovládať nielen fotoaparát a Google asistenti, ale umožní tiež zapnúť lampičku alebo realizovať snímok obrazovky. Tiež môžete spustiť akúkoľvek aplikáciu a dokonca stlačeniu telefónu priradiť aj špeciálne funkcie v každej z nich. HTC Edge Sense sa hodí tiež v situácii, kedy má používateľ hrubé rukavice alebo nemôže v dôsledku mokrého displeja použiť jeho dotykovú vrstvu.

Slúchadlá HTC USonic s Hi-Res certifikáciou hrajú dobre a vďaka zabudovaným mikrofónom ponúkajú aj aktívne potlačenie okolitého hluku. Naviac dokážu pomocou odrazov referenčných tónov analyzovať stavbu konkrétneho vnútorného ucha a optimalizovať zvukový výstup presne pre sluch daného používateľa.

Oba fotoaparáty disponujú rozlíšením 16 MPx a technológiou HDR Boost, ktorá pomáha pri expozične náročných situáciách a dosiahnuť vyšší dynamický kontrast a znížiť šum. Príjemným bonusom hlavného fotoaparátu je rýchle PDAF ostrenie, ktoré vylepší výsledky nielen pri fotografovaní, ale i pri natáčaní 4K videa.

Liquid surface design a vodeodolnosť

Konštrukcia HTC U11 life nadväzuje na dizajnovú filozofiu HTC U11. Jeho zadná strana je tvorená akrylátovým sklom, vybavenými viacerými tenučkými vrstvami z vzácnych minerálov. Práve tieto spolu s ich zakrivením vytvárajú atraktívne odlesky, ktoré sa menia s každým pohybom telefónu. Ten navyše splňuje certifikáciu IP67 s odolnosťou voči prachu a vniknutiu vody.

Úsporný a spoľahlivý

S operačným systémom Android Oreo a moderným procesorom Qualcomm Snapdragon 630 vydrží batéria s kapacitou 2600 mAh na dlhú dobu. Pri porovnaní s HTC 10 sa môžu používatelia tešiť na 2 hodiny videa a surfovania navyše. V prípade prehrávania hudby si telefón na výdrži polepšil dokonca o 14 hodín.

Čipová súprava Qualcomm Snapdragon 630 navyše vďaka grafickému čipu Adreno 508 ponúka o 30 % vyšší výkon v hrách než Qualcomm Snapdragon 626. Využiť sa dajú aj moderné dvojkanálové pamäte RAM s taktom 1333 MHz, ktoré podstatne zvyšujú rýchlosť spúšťania aplikácií.

Cena a dostupnosť

HTC U11 life vo vybavenejšom variante s 64 GB pamäťou a 4 GB RAM vo farbách Brilliant Black a Sapphire Blue bude možné už teraz predobjednať exkluzívne v e-shope www.htc.sk za cenu 379 Eur.

V slovenskej predajnej sieti bude dostupný variant Brilliant Black s 32 GB internej pamäti a 3 GB RAM v cene 369 Eur.

Značky: