Jeho zameranie nie je známe.

Jedno je však isté. Nakoľko aj samotná spoločnosť o tomto telefóne hovorí verejne, jeho uvedenie na trh sa nezadržateľne blíži. Pripomeňme si, že spoločnosť HTC sa pred pár rokmi stiahla do úzadia, pričom pri smartfónoch zmenila aj svoj celkový biznis model. Pokým v minulosti spoločnosť uvádzala smartfóny naprieč všetkými cenovými hladinami, tak už niekoľko rokov sme v jej podaní nevideli žiadny poriadny vlajkový model. Na druhej strane to nie je ani žiadnym prekvapením.

Internetom sa však začali v ostatných dňoch šíriť správy o modeli HTC U23 Pro, ktorý sa dokonca objavil aj na porovnávacej platforme Geekbench, a bolo zverejnených aj niekoľko obrázkov telefónu vyššej strednej triedy. Vrcholom tohto informačného šumu je tweet spoločnosti HTC, ktorý hovorí o novom telefóne série U:

Slogan kampane hovorí jasne. “See U Soon” teda naznačuje, že smartfón série U je takmer tu, avšak stále nie sú známe bližšie technické parametre, ako aj zameranie tohto telefónu. HTC v minulosti experimentovalo s fototelefónmi, pričom sa neskôr vrhlo na krypto odvetvie so svojimi blockchain telefónmi. Ako čas plynul, tak o spoločnosti sme počuli čoraz viac predovšetkým v súvislosti s náhlavnými súpravami pre virtuálnu realitu. 

Aktuálne tak nie je jasné, kam z týchto oblastí bude nový telefón série U patriť. Pomerne mätúco vyznieva aj zverejnená čipová sada, keďže staršie modely tejto série boli vlajkovými loďami a neskôr sa ponuka týchto telefónov zastavila vo vyššej strednej triede.

Zatiaľ posledným vlajkovým telefónom série U bol model HTC U12+, ktorý bol na trh uvedený ešte v roku 2018. Medzitým sa však spoločnosť zamerala na spomínanú virtuálnu realitu a náhlavné súpravy, avšak v upútavke na nový telefón HTC U sa objavilo opäť logo Viveverse, čo je metaverse, vyvinutý špeciálne pre majiteľov HTC Vive.

HTC U12+

To by mohlo naznačovať, že smartfónová novinka môže byť určená na používanie s AR / VR. Či to tak bude, uvidíme neskôr. Uniknuté parametre však naznačujú, že HTC U23 Pro bude poháňaný čipsetom Snapdragon 7 Gen 1, čiže nejde o žiadny model vlajkovej série čipových sád série Snapdragon 8. Aj preto je otázne, do akej miery dokáže výkon tejto sady postačovať na používanie s náročnými aplikáciami vo VR / AR prostredí. 

Aj keď je isté, že HTC sa pripravuje na uvedenie zaujímavého smartfónu, tak viac by sme si priali, keby sa zariadenia tejto niekedy úspešnej spoločnosti v segmente smartfónov, dostali opäť aj na náš trh. To si však bude musieť HTC najskôr zmeniť cenovú politiku, inak jej telefóny sú aj naďalej odsúdené k neúspechu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.