Nový interval by mal Huawei spustiť už čoskoro.

Aj keď spoločnosť takého postavenia, aké má čínsky Huawei si nemusí nevyhnutne budovať ešte lepšiu reputáciu, tak v prípade softvérových aktualizácií je vždy čo vylepšovať.

Zatiaľ čo niektorí výrobcovia už dokončujú aktualizácie svojich zariadení na Android Oreo, tak Huawei stihol odstaviť od aktualizovania na Oreo iba 2 roky starý model P9. Ten za celé existenčné obdobie dostal iba jednu veľkú aktualizáciu. V snahe zamedziť neefektívnym a pomalým aktualizáciám sa Huawei zaviazal vydávať nové verzie firmvéru v dvojmesačných cykloch a to pre zariadenia z modelových rokov 2017 a 2018.

Na prvý pohľad sa zdá, že tento plán je z veľkej časti zameraný na vlajkové lode. Každá aktualizácia by mala obsahovať minimálne najnovšie bezpečnostné záplaty systému Android, ako aj pridávanie nových funkcií pre vybrané modely.

Okrem toho spoločnosť prezradila, že bezpečnostné záplaty budú prichádzať aj do niekoľkých modelov strednej triedy (Nova 3e, Nova 2 Lite, Nova 2i). Nový dvojmesačný aktualizačný plán od Huawei nie je zatiaľ dokonalý, nakoľko Google vydáva bezpečnostné aktualizácie v mesačných intervaloch. Čínska spoločnosť sa určite uberá správnym smerom.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Huawei predal už viac ako 6 miliónov kusov modelu P20 a P20 Pro

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.