K dispozícii budú aj ďalšie služby.

Huawei na konferencii Eco-Connect Europe 2018 oznámil rozšírenie portfólia svojich mobilných služieb, ktoré budú už čoskoro k dispozícii pre používateľov jeho smartfónov a tabletov.

Medzi oznámené novinky patrí Huawei Assistant, virtuálny asistent, ktorý by mal priamo konkurovať riešeniam, ako je Google Asistent, Amazon Alexa či Siri. Huawei na konferencii prezentoval náhľad toho, čo asistent ponúkne, keď sa dostane na trh v roku 2019. Zatiaľ však nie je známe, v ktorých krajinách bude k dispozícii – či iba v Číne alebo aj v Európe.

Do Európy sa však chystá platobný systém Huawei Pay. Ten bude od budúceho roka dostupný vo vybraných európskych krajinách a bude fungovať podobne ako Google Pay či Apple Pay. Služba by mala nájsť využitie nielen v smartfónoch, ale aj v nositeľných zariadeniach.

K dispozícii bude aj video služba Huawei Video, ktorá umožní požičiavanie filmov. Filmy budú dostupné v rámci mesačného predplatného, tiež ich bude možné pozrieť za jednorazový poplatok. Pôjde teda o službu v štýle Netflixu či Filmov Google Play. Huawei Video momentálne funguje v Španielsku a Taliansku, v roku 2019 sa rozšíri do ďalších krajín.

Huawei tiež sprístupní funkciu Huawei Ability Gallery. Tá umožní rýchly prístup k partnerským službám a praktickým informáciám. Ako to bude fungovať z pohľadu používateľa, predstavuje oficiálne video:

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei chce zlepšiť umelú inteligenciu v smartfónoch. Oznámil platformu HiAI 2.0

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit