Značke Huawei v poslednej dobe sebavedomie nechýba.

Spoločnosť Huawei si v poslednej dobe pripisuje jeden úspech za druhým. Nie je teda divu, že má pred sebou veľké plány, pričom jedným z nich je aj popularizácia smartfónov na globálnom trhu. V Číne totiž ide o predajcu smartfónom s najväčším podielom na trhu, čo sa overilo aj v nedávnych štatistikách. Úspech spoločnosti sprevádza aj nedávno predstavená séria smartfónov s označením Pura 70.

Aj keď táto séria smartfónov je na trhu ešte len krátko, už teraz sa rozpráva o ďalšej sérii telefónov z ich dielne. Konkrétne ide o modelový rad Huawei Mate 70, ktorý by mal opäť ponúknuť niekoľko kvalitných smartfónov s prémiovou výbavou. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o čínske modely, no niektoré z nich by sa predsa len mohli objaviť aj na globálnom trhu.

Séria Huawei Mate 70 bude konkurentom iPhone 16

Ako informuje leaker s prezývkou Smart Pikachu na sociálnej sieti Weibo, Huawei má so sériou Mate 70 veľké plány. Práve táto séria smartfónov by mala konkurovať spoločnosti Apple, pričom má ísť o priamy súboj medzi sériou Mate 70 a modelmi zo série iPhone 16. Huawei tak chce konkurovať Applu nielen po hardvérovej stránke, no aj v oblasti umelej inteligencie.

Huawei Mate 60 Pro+Zdroj: Huawei
Huawei Mate 60 Pro+

AI by mala súperiť v telefónoch ako v oblasti fotoaparátov, tak aj v sekcii tzv. „AI Life“. Čo si však máme pod týmto pojmom predstaviť leaker neupresnil. Huawei má v sérii Mate 70 vsadiť na kruhový displej fotoaparátu, pričom inšpiráciu má brať v predchádzajúcej generácii smartfónov v podobe Mate 60.

Obe spoločnosti, teda Apple aj Huawei, majú pred sebou ešte veľkú výzvu. Konkurencia v oblasti drahších prémiových smartfónov je skutočne veľká a výber medzi modelmi môže byť komplikovaný. Ako dopadne súboj týchto dvoch sérií smartfónov uvidíme už na jeseň, kedy sa oba modelové rady predstavia.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.