Upgrade je zaujímavý predovšetkým pri modeli iPhone 16 Pro.

Apple aj tento rok uvedie novú sériu iPhonov v septembri, pričom o modeloch iPhone 16 a 16 Pro po internete kolujú viaceré fámy, ktoré sú viac či menej atraktívne. V súvislosti s pripravovanými modelmi sa objavili aj viaceré informácie naznačujúce dizajnové zmeny, ktoré si môžete pozrieť na tomto linku.

Jednou z významných zmien budú aj nové väčšie displeje série Pro. V prípade iPhone 16 Pro sa spomína 6,3-palcový panel, avšak model 16 Pro Max ho bude mať až 6,9-palcový. Okrem toho môžu iPhone 16 Pro a Pro Max do svojej výbavy dostať fotoaparát s periskopickým teleobjektívom s 5× priblížením a pre všetky modely série je pripravených až 8 GB pamäte RAM.

iPhone 16 dostane nový dizajn fotoaparátovZdroj: Apple Hub
iPhone 16 dostane nový dizajn fotoaparátov

Práve v súvislosti s fotoaparátmi sa objavili informácie, ktoré potvrdzujú viaceré významné vylepšenia. Leaker na sociálnej sieti Weibo informoval, že modely iPhone 16 Pro a 16 Pro Max dostanú nový 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, pričom model 16 Pro do svojej výbavy dostane aj tetraprism teleobjektív s 5× priblížením z modelu iPhone 15 Pro Max. Leaker zároveň tvrdí, že iPhone 16 Pro Max tentokrát bude mať identický teleobjektív ako aj menší 16 Pro, čiže v jeho prípade nepríde k žiadnej medzigeneračnej zmene.

iPhone 16 ProZdroj: macrumors.com
iPhone 16 Pro

Práve tetrapsim fotoaparát v podaní Applu predstavuje zloženú sklenenú štruktúru pod šošovkou, čo umožňuje svetlu cestovať dlhšie v rovnakom priestore. Nový únik však iba potvrdzuje tvrdenia analytika Ming-Chi Kuo, ktorý sa novému teleobjektívu iPhonu 16 Pro s 5-násobným priblížením venoval o niečo skôr. Dokonca ani fáma o 48 Mpx fotoaparáte nie je nová. Tá sa prvýkrát objavila ešte v októbri minulého roka.

Na druhej strane je pozitívne, že Apple v oblasti fotoaparátov modelov iPhone 16 Pro a 16 Pro Max už nebude robiť (takmer) žiadne rozdiely. Tie sa nakoniec predsa len udejú v použití senzorov pre hlavné fotoaparáty – iPhone 16 Pro bude využívať IMX803, model iPhone 16 Pro Max IMX903.

Zdroj: OvO

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.