Spoločnosť bude pokračovať v zásadnom vylepšovaní svojich fotoaparátov aj naďalej.

Uviedol to zástupca Huawei, Walter Ji, ktorý v rozhovore priblížil niektoré plány pre rok 2019. Bude teda veľmi zaujímavé sledovať, ako dokáže Huawei vylepšiť svoje inovácie z tohtoročných modelov P20 Pro a Mate 20 Pro.

V budúcom roku by sme sa tak mali dočkať vlajkových lodí Huawei so štyrmi fotoaparátmi a až 10-násobným optickým zoomom. Predpokladáme, že zdroje možno trochu nepresne interpretujú 10-násobný optický zoom, pričom skôr predpokladáme, že pôjde o 10-násobný hybridný (bezstratový) zoom. Je teda pravdepodobné, že optický zoom bude “iba” 5 až 6-násobný. Predstavenia takto vybavenej vlajkovej lode, by sme sa mali pritom dočkať už v prvej polovici budúceho roka.

Huawei si je vedomý, že spoločnosť Samsung s modelom Galaxy A9 v oblasti počtu fotoaparátov vedie, pričom si natoľko verí, že použije 4 fotoaparáty už hneď pri svojej vlajkovej lodi. V oblasti vývoja je vidieť veľkú snahu o čo najväčšie inovácie a Huawei nenecháva nič na náhodu.

Rovnako chce Huawei smerovať najviac úsilia práve do high-end segmentu, pretože práve tam dokáže používateľom prinášať najväčšie inovácie. Čínsky gigant tento rok skončil ako svetová dvojka a netají sa tým, že chce z prvého miesta zosadiť spoločnosť Samsung.

Huawei na druhej strane nechce a nebude vyrábať zariadenia s Android Go. Podľa vyjadrení spoločnosti, najväčšie trhy nemajú záujem o túto formu OS a práve preto je EMUI výrazne uprednostňované. Predpokladáme, že práve modelový rad P prinesie v budúcom roku opäť zásadné vylepšenia a očakávaný model P30 Pro bude tým, ktorý nastolí nové trendy v mobilnej fotografii.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei budúci rok spustí vlastného asistenta a prinesie Huawei Pay do Európy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.