Spoločnosť obhájila pozíciu druhého najväčšieho predajcu mobilných telefónov už po druhý krát po sebe.

V medziročnom porovnaní dosiahla znamenitý nárast a nechala za sebou všetkých konkurentov. Zásadný podiel majú na tom predovšetkým jej dve úspešné série smartfónov – rad P20 a tiež najnovší rad Mate 20.

Podľa správy agentúry Strategy Analytics si Huawei v medziročnom porovnaní predaja polepšil. Kým v priebehu tretieho štvrťroku v roku 2017 dodal zákazníkom 39,1 miliónov smartfónov, za rovnaké obdobie tohto roka to bolo už 51,8 milióna. Čínsky výrobca vďaka tomu ostáva druhým najväčším producentom smartfónov na svete a drží si globálny podiel na úrovni 14 %.

Huawei si udržal túto pozíciu už druhý kvartál po sebe. Po prvýkrát dosiahol druhú priečku v celkových dodávkach smartfónov v priebehu druhého kvartálu tohto roka, kedy sa mu podarilo zosadiť zo striebornej pozície amerického konkurenta, spoločnosť Apple.

Líder v inováciách

Najnovšia séria Huawei Mate 20, ktorú spoločnosť predstavila minulý mesiac v Londýne, priniesla niekoľko zásadných inovácií. V prípade najnovšieho top modelu Mate 20 Pro, je to napríklad revolučne rýchle nabíjanie, senzor odtlačku prsta zabudovaný v displeji či prelomové 3D skenovanie tváre, ktoré dokáže odomknúť smartfón bez ohľadu na to, z ktorého uhla sa naňho pozeráte.

Tieto technologické vychytávky prináša vo svojom prémiovom zariadení Huawei ako prvý na svete. Práve od série Mate 20 si Huawei sľubuje dosiahnutie ďalších rekordov v predaji. Spoločnosť sa netají tým, že sa chce stať svetovou jednotkou, a týmito krokmi svoje slová potvrdzuje.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Hodinky Huawei Watch GT oficiálne: Vydržia až mesiac na jedno nabitie, poznáme slovenské ceny (video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.