Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Digitálny svet už spojil viac ako polovicu ľudí na planéte.

Témou výročnej konferencie Huawei Connect bol tentokrát prínos digitalizácie do každej firmy, domácnosti a pre každého jednotlivcova. Téma „Dive into Digital“ skúma nové spôsoby a postupy implementácii digitálnych služieb.

Každoročná konferencia Huawei Connect prináša informácie o stave digitálnych technológií a ich aplikácie v praxi. Venuje sa však aj problémom, ktorým čelí každá progresívna firma, nielen v IT a IKT. Huawei návštevníkom predstavil zhrnutie, ako sa za posledný rok darilo ich flagshipovým projektom podnikových a sieťových riešení, najmä Huawei Cloud, platforme MindSpore alebo klastru Atlas 900.

Aby boli digitálne technológie relevantné, musíme pokračovať v inovačnom procese. Cloudové služby, umelá inteligencia (AI) a siete, to sú tri kľúčové digitálne technológie,“ vyhlásil Eric Su, rotujúci riaditeľ Huawei Technologies.

Služba Huawei Cloud, ktorá bola spustená pred štyrmi rokmi, už pritiahla viac ako 2,3 milióna vývojárov, 14 000 konzultačných partnerov a 6 000 technologických partnerov. Zároveň sa počas tejto krátkej doby stala pomocnou platformou pre IT spoločnosti, veľké korporácie a inštitúcie. Eric Sü tiež na konferencii predstavil prvú distribuovanú cloudovú natívnu službu zvanú UCS (všadeprítomná cloudová natívna služba), ktorá bude dostupná v rámci Huawei Cloud. Jej prostredníctvom bude Huawei poskytovať firmám nerušené používanie natívnych cloudových aplikácií bez toho, aby museli čeliť geografickým, cross-cloudovým alebo prevádzkovým obmedzeniam.

Wu Čchiang, viceprezident spoločnosti Tianjin Port Holdings, uviedol: „Prístav v meste Tiencin patrí medzi 10 najväčších prístavov na svete s ročnou priechodnosťou takmer 20 miliónov kontajnerov. Huawei Cloud nám pomáha zlepšiť rýchlosť plánovania takmer 100-násobne, a pomáha dosahovať maximálnu efektivitu využitia zdrojov a efektivitu preplňovania.“

Úspešné je aj portfólio služieb umelej inteligencie (AI), ktoré bolo predstavené v roku 2018. Platforma MindSpore, ktorej cieľom je prispieť k rozvoju aplikácií so zabudovanou AI, sa od uvedenia stala hlavným výpočtovým rámcom AI v Číne. Atlas 900 a na ňom stojace cloudové služby už začalo využívať viac ako 300 firiem a obľúbenosti sa teší aj vývojárska platforma ModelArts – tá slúži na dizajn softvéru a aplikácií AI na výpočtových platformách Huawei Kunpeng a Ascend. Huawei zaznamenal pokrok aj v oblasti sieťových riešení vďaka inováciám na základe konceptu autonómne riadených sietí (ADN).

Eric Su zdôraznil aj fakt, že spoločnosť nepretržite investuje do výskumu inovatívnych riešení, ktoré znižujú energetickú spotrebu, propaguje výrobu čistej energie a snaží sa sprístupniť takéto technológie aj ostatným entitám v sektore IT a IKT.

Huawei Connect 2021 prebieha od 23. septembra do 31. októbra. Viac informácií nájdete na: https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect.

Značky: