Doplnené 3. 11.: Portál WinFuture.de informuje o parametroch, ktoré by mal Huawei Mate 8 ponúknuť.

Snímka: WinFuture.de

Snímka: WinFuture.de

Tretia vlajková loď v tomto roku.

Huawei je rozbehnutý. Spoločnosť sa tento rok stala tretím najväčším predajcom smartfónov na svete. Podarilo sa jej to vďaka úspešným telefónom. Huawei P8 je výborný smartfón s veľmi atraktívnym pomerom cena/výkon medzi vlajkovými loďami. Mate S zaujme dizajnom a celkovým prevedením. Huawei takisto stihol vyrobiť Nexus 6P pre Google.

Výrobca však neskončil s predstavovaním noviniek. Podľa portálu Weibo sa tento rok dočkáme ešte jednej vlajkovej lode. Huawei Mate 8 bude predstavený 26. novembra a ponúkne špičkovú výbavu v tele 6-palcového smartfónu.

Môžeme polemizovať, či novinka bude mať Full HD alebo QHD rozlíšenie. Pravdepodobne však ponúkne 8-jadrový procesor Hisilicon Kirin na úrovni P8 / Mate S a 3 GB alebo 4 GB operačnej pamäte. Očakávame mierne vylepšený fotoaparát a snímač odtlačkov prstov.

Zatiaľ nie je jasné, či Huawei uvedie Mate 8 globálne alebo spočiatku iba pre ázijský trh. Predsa len, Mate S sa dostal na náš trh len nedávno.

mate8_nowat

Snímka: Weibo

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit