Ministerstvo obchodu USA tiež žiada spätnú väzbu od verejnosti.

Pozastavenie obchodovania spoločnosti Huawei a Spojených štátov americkým kvôli obavám zo špionáže, bolo v roku 2019 v technologickom svete pravdepodobne témou číslo jedna. Americké ministerstvo obchodu udelilo spoločnostiam ako Qualcomm dočasnú licenciu na ďalší predaj komponentov spoločnosti Huawei, ktorá bola predĺžená v máji, v auguste a neskôr aj v novembri minulého roka. Teraz spoločnosť dostáva ďalšiu výnimku.

Ministerstvo obchodu v utorok oznámilo, že predĺžilo dočasnú všeobecnú licenciu pre Huawei, pričom dátum skončenia platnosti je teraz stanovený na 15. mája 2020. Ministerstvo tiež hľadá verejné pripomienky k pretrvávajúcej potrebe a rozsahu možného budúceho predĺženia dočasnej všeobecnej licencie (TGL).

Účelom nového rozšírenia je predovšetkým poskytnutie väčšieho množstva času poskytovateľom internetových služieb na prechod od sieťových zariadení vyrábaných spoločnosťou Huawei. Minulý mesiac Senát USA schválil zákon, ktorý poskytol miestnym telekomunikačným spoločnostiam 1 miliardu dolárov na nahradenie hardvéru Huawei výrobkami iných spoločností.

Treba však dodať, že táto dočasná licencia sa netýka spolupráce Huawei a Googlu. Aby mohli obe firmy opäť spolupracovať, Google bude musieť získať samostatné povolenie od vlády USA.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Smartfóny radu P40 budú pre Huawei zlomové: Dokáže nahradiť Google služby? (KOMENTÁR)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.