Najnovšia verzia nadstavby od Huawei je založená na Androide 11.

Huawei nedávno predstavil smartfón nova 9, ktorý si už môžu záujemcovia zakúpiť aj na Slovensku. Jeho recenziu nájdete TU. Telefón má vo výbave operačný systém Android 11 s nadstavbou EMUI 12 – je to prvý Huawei telefón s takouto softvérovou výbavou.

Huawei takisto oficiálne oznámil, že aktualizáciu na EMUI 12 začne distribuovať od začiatku roka 2022 aj pre ostatné zariadenia. Kompletný zoznam nájdete na obrázku nižšie, avšak najnovšiu nadstavbu dostanú všetky vlajkové lode od modelov Huawei Mate 10 a Huawei P20.

Nadstavba EMUI 12 prináša niekoľko zlepšení z hľadiska dizajnu aj funkcionality. Je založená na systéme Android 11 a svojim dizajnom pripomína operačný systém HarmonyOS 2.0.

Huawei zlepšil estetickú stránku používateľského rozhrania a takisto pridal viacero technológií na pozadí pre rýchlejšie a pohodlnejšie prepojenie viacerých zariadení, resp. ich používania. Výborná je napríklad funkcia, ktorá umožňuje rýchlo, jednoducho a bezdrôtovo pristupovať k úložisku smartfónu z notebooku MateBook – telefón vidíte v Prieskumníkovi ako externé úložisko.

Huawei EMUI 12Zdroj: Huawei
Huawei EMUI 12

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit