Aj napriek tomu ponúkajú vysokú kvalitu zvuku.

Huawei oficiálne predstavil nové bezdrôtové slúchadlá s názvom FreeClip. Ide o prvé slúchadlá tejto značky s open-ear dizajnom. Znamená to, že slúchadlá sa nevkladajú priamo do uší, ale sú položené na ušiach, čo môže niektorým používateľom viac vyhovovať.

Spoľahlivé uchopenie slúchadiel zabezpečuje nový dizajn C-bridge a technológia Clip – malé háčiky sa prichytia za uši a zabezpečujú komfortné a bezpečné nosenie slúchadiel. Slúchadlá vďaka tomu vyzerajú ako veľké náušnice.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Najkrajšie open-ear slúchadlá na trhu

Huawei FreeClip nie sú prvé slúchadlá s tzv. open-ear dizajnom, avšak vizuálne sú najatraktívnejšie a už na prvý pohľad pútajú pozornosť. V septembri tohto roka podobné riešenie predstavilo aj JBL, slúchadlá Soundgear Sense používame v redakcii doteraz. Tie však ponúkajú tradičný dizajn uchopenia slúchadiel za ušami.

Huawei tvrdí, že sa v prípade slúchadiel FreeClip zameral na používateľov, ktorí hľadajú kombináciu nadštandardnej kvality zvuku a zároveň chcú komunikovať so svojím okolím. Slúchadlá ponúkajú ergonomickú konštrukciu v tvare fazule, ktorá je navrhnutá s dôrazom na tvar a zakrivenie ľudského ucha.

Zároveň majú optimálnu veľkosť vzhľadom na veľkosť ľudského ucha a podľa slov výrobcu nespôsobujú diskomfort či tlak. FreeClip sú vybavené adaptívnym senzorom, ktorý v reálnom čase prispôsobuje silu prichytenia a zvyšuje komfort nosenia.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Výdrž až 36 hodín

Huawei FreeClip ponúkajú výdrž na úrovni 8 hodín prehrávania hudby, resp. až 36 hodín v kombinácii s nabíjacím puzdrom. Slúchadlá majú odolnosť voči vode a prachu IP54. Zaujímavosťou je, že každé zo slúchadiel môžete nosiť na ľubovoľnom uchu.

FreeClip využívajú meniče s dvoma magnetmi a sú vybavené technológiami, ktoré podľa slov Huawei zabezpečujú čistý prenos zvuku vo vysokej kvalite a s minimálnymi stratami zvuku. Slúchadlá budeme testovať, takže uvidíme, aká bude realita.

Huawei FreeClip sú v predpredaji od 12. decembra 2023. Do predaja sa dostanú 22. januára 2024. Ich cena bude 199 eur, pričom v rámci predobjednávok dostanete fitnes náramok Huawei Band 8 ako darček zadarmo.

Huawei FreeClipZdroj: Huawei
Huawei FreeClip

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit