Generálny riaditeľ spoločnosti Huawei, Richard Yu, popiera správu o uvedení HarmonyOS pred koncom roka 2020.

Uviedol však, že to nie je vylúčené počas roka 2021, o čom informuje Sina Finance. Ešte minulý týždeň však čínsky denník Global Times informoval, že spoločnosť Huawei by mohla vydať verziu HarmonyOS pre smartfóny už koncom roka 2020, aby mohla začať naplno používať čínske 5G siete.

Na konferencii Huawei Developer Conference 2019 (HDC 2019) spoločnosť oficiálne uviedla na trh vlastný vývojový operačný systém HarmonyOS. Spočiatku bol určený pre smart televízory, zatiaľ čo ďalšie platformy, vrátane PC a inteligentných hodiniek, by mohli byť pridané tento rok. Začiatkom tohto mesiaca Richard Yu potvrdil, že Huawei v budúcnosti predstaví HarmonyOS na viacerých platformách, vrátane inteligentných telefónov, ale neuviedol žiadne ďalšie detaily.

HDC 2020 sa začne 10. septembra a spoločnosť spolu s EMUI 11 (založenom na Androide) predstaví aj novú verziu HarmonyOS. Zatiaľ sa nedá predpokladať, že by tento systém v telefónoch úplne nahradil Android. Je však rozumné, že si Huawei pripravuje pôdu na príchod vlastného operačného systému.

Zdroj: HuaweiCentral

Prečítajte si aj:

Nočné fotky z iPhone SE, Huawei P30, motorola edge, OnePlus Nord, POCO F2 Pro a Xiaomi Mi Note 10

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.