Čím sa odlišujú inteligentné okuliare od tých tradičných?

Okuliare Google Glass síce neuspeli, avšak Huawei verí, že so svojim produktom Huawei Smart HER 01 a Smart MY MA 01 bude úspešnejší. Tieto inteligentné okuliare vznikli v spolupráci so značkou Gentle Monster, majú zabudované slúchadlá a umožňujú spárovanie so smartfónom. S nasadenými okuliarmi tak môžete napríklad počúvať hudbu či vybaviť telefónne hovory.

Model Smart MY MA 01 je inšpirovaný štvorcovým modelom z aktuálnej kolekcie Gentle Monster 2020 so zaoblenými, ale elegantnými líniami. Smart HER 01 predstavuje okrúhle slnečné okuliare Oversize s rámom v štýle mačacích očí. V oboch prevedeniach nechýba účinná ochrana pred UV žiarením. Dôležitá informácia je, že okuliare neobsahujú žiaden typ displeja.

Okuliare ponúkajú dva reproduktory, technológiu redukcie šumu a dva mikrofóny – jeden zachytáva hlas, druhý okolité zvuky. Na jedno nabitie umožňujú telefonovať 2,5 hodiny, resp. 8 hodín pri ich dobíjaní pomocou ochranného koženého puzdra so zabudovanou batériou s kapacitou 2200 mAh. Okuliare sa dobíjajú pomocou NFC.

Okuliare umožňujú ovládať hlasového asistenta, pripomenú vám rozvrh vašich letov či vlakových spojení po pripojení k smartfónu. Môžete prijímať a podržať telefónne hovory, prehrávať alebo pozastaviť hudbu či prebudiť hlasového asistenta jednoduchým dvojitým ťuknutím na rám, podobne ako na bezdrôtových slúchadlách. Oficiálny predaj novinky na Slovensku nie je plánovaný.

Na našom trhu sa neplánuje ani predaj bezdrôtového reproduktora Sound X, ktorý vznikol v spolupráci s firmou Devialet. Sound X je vybavený patentovanou technológiou spracovania signálov SAM (Speaker Active Matching) pre minimálne skreslenie zvuku a symetrickou štruktúrou Push-Push, ktorá verne vykresľuje hudbu s dôrazom na detaily.

Huawei Sound X takisto integruje duálny subwoofer so 60 W hlbokých basov, certifikáciu Hi-Res a technológiu Huawei Share pre okamžité prehrávanie hudby z reproduktora jediným kliknutím.

Reproduktor Huawei Sound X

Reproduktor Huawei Sound X. Zdroj: Huawei

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Ktoré Huawei telefóny majú Google služby a ktoré nie? (DOPLNENÉ k 13. 8.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit