Huawei Mate 10 Pro je aktuálne to najlepšie, čo má Huawei vo svojej ponuke.

Mate 10 Pro je najlepší smartfón od tohto výrobcu, ktorý si budete môcť kúpiť aj na Slovensku. Dôraz v predchádzajúcej vete nie je na slove najlepší – to je samozrejmé, ale na jeho dostupnosť na našom trhu. Huawei totiž predstavil aj základnú verziu, model Mate 10 a ten si u nás oficiálne nekúpite.

Väčšina používateľov nebude smútiť, pretože Mate 10 Pro ponúka 6-palcový OLED displej s pomerom strán 18:9 a rozlíšením 2160 × 1080. Tiež obsahuje procesor Kirin 970 so zabudovanou umelou inteligenciou, duálny fotoaparát Leica s kombináciou 12 + 20 Mpx a svetelnosťou f/1.6 a 4000 mAh batériu. Má chrbát zo skla, ktorý je ergonomicky zaoblený a podporuje Hi-Res audio.

Smútiť však budú používatelia, ktorí by vo výbave telefónu ocenili 3,5 mm jack a slot pre microSD kartu. Ani jednu z týchto dvoch vlastností Mate 10 Pro neponúka. Základný model Mate 10 áno, ale ten u nás nebude v predaji. Na druhej strane, Mate 10 Pro má odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP67 a kombináciu 6 GB RAM + 128 GB úložisko.

Huawei Mate 10 Pro

S umelou inteligenciou aj počítačovým režimom

Umelá inteligencia procesora Kirin 970 sa využíva napr. pri fotení. Telefón automaticky rozpozná objekt, ktorý fotíte a prispôsobí mu nastavenie pre čo najlepšiu fotku. Umelú inteligenciu využijete aj pri prekladaní z cudzích jazykov alebo pri telefonovaní v hlasnom prostredí – AI automaticky odstráni okolitý hluk.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit