Displeje so zahnutými okrajmi začali pred časom používať aj ďalší výrobcovia.

Od čias, kedy boli tzv. „edge displeje“ výsadou iba spoločnosti Samsung, začali už viacerí výrobcovia používať zahnuté panely, hlavne pri svojich vlajkových lodiach. Dokonca aj Huawei začal používať tieto displeje, pričom pripravovaný Mate 30 Pro bude so svojim zahnutím jedinečný. 

Fotografia údajného krycieho skla z pripravovaného Mate 30 Pro bude mať nezvyčajne veľké zahnutie, ktoré bude dosahovať takmer 90-stupňov, čo je oveľa viac, ako majú súčasné smartfóny. OLED displej by mal dosahovať uhlopriečku 6,71-palca, čo pravdepodobne spôsobí, že dlaň používateľa sa bude dotýkať obrazovky. Pri ovládaní smartfónu by to však nemalo spôsobovať žiadne problémy.

Pri pohľade na tak veľké zakrivenie displeja sa vynára aj otázky, čo sa stane s postrannými tlačidlami? Už pri Samsung Galaxy Note Edge sa zakrivená obrazovka používala na zobrazovanie ovládacích prvkov, napríklad fotoaparátu, takže Huawei môže kvôli zachovaniu primeranej hrúbky zariadenia, využiť aj túto možnosť softvérového ovládania.

Displej bude ešte obsahovať aj výrez, ktorý sa takisto objavil v príspevku IceUniverse. Jeho tvar by sa mal zhodovať s obrázkom nižšie.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Huawei predstaví nadstavbu EMUI 10: Poznáme detaily

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.