Série Mate je pripravená na svoje predstavenie vždy v druhej polovici roka. 

Teraz fanúšikovia značky po sérii P čakajú na smartfóny Mate 40. Aj napriek tomu, že doteraz sme mohli o tejto sérii počuť pomerne veľa, objavila sa jedna správa, ktorá poteší tých, ktorí majú radi odomykanie pomocou tváre a bezpečnosť v jednom balení. Daňou však môže byť trochu tradičnejší dizajn prednej strany.

Huawei P40

Huawei P40. Zdroj: Huawei

Zdroje už dávnejšie informovali, že séria Mate 40 bude pokračovať v špecifikáciách displeja radu P40, čo znamená, že príde s rozlíšením 1200p+ a obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Okrem smartfónov sme mohli počuť aj o novom modelovom rade inteligentných hodiniek s príznačným názvom Mate Watch so systémom Harmony OS, ktorý spoznáme so sériou Mate 40.

Modelový rad Huawei Mate 40 by mal debutovať s novým vlajkovým čipom Kirin 1020. Podľa predchádzajúcich informácií bude Kirin 1020 používať architektúru ARM Cortex-A78. Vďaka 5nm procesu môže Kirin 1020 obsahovať 171,3 milióna tranzistorov na milimeter štvorcový a jeho výkon by mal byť o 50% vyšší ako výkon Kirin 990.

Zdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Displej Huawei Mate 40 Pro by mal byť pokrytý ultratenkým displejom (UTD), ktorý je navrhnutý špeciálne pre modely s flexibilnou alebo zakrivenou obrazovkou. Táto správa nám nepriamo potvrdzuje zahnutie displeja, čo na druhej strane nebude až takým veľkým prekvapením.

Taktiež sa objavili správy, že telefón v tejto fáze vývoja nemôže použiť riešenie umiestnenia selfie fotoaparátu pod displejom, hoci by to malo veľký vplyv na celkový dizajn. Namiesto toho sa vraj použije tradičnejšie riešenie, ktoré tak zvýši možnosti zabezpečenia pri odomykaní pomocou tváre.

Zdroj: MyDrivers, GizChina

Prečítajte si aj:

Takto fotí iPhone SE 2020 podľa DxOMark

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.