Portál DxOMark vykonal hĺbkový test fotoaparátov iPhonu SE. 

Najlacnejší iPhone v aktuálnej ponuke Applu má hardvér fotoaparátu zhodný s modelom iPhone Xr. Hlavný disponuje 12 Mpx senzorom s clonou f/1.8, automatickým zaostrovaním s PDAF, OIS a až 5-násobným digitálnym priblížením. V dnešných pomeroch je to skôr “štandardná výbava”. Selfie fotoaparát ponúka 7 Mpx senzor s clonou f/2.2 a objektív s pevným ohniskom.

iphone, apple

iPhone SE vs. iPhone 11 Pro

Celkovo však iPhone SE robí svoju prácu veľmi dobre, predovšetkým pri meraní expozície a kontrastu. Automatické HDR k celkovým výsledkom takisto prispieva svojou dobrou prácou. Funguje dobre pre fotografie vytvárané v interiéri aj exteriéri a dokáže veľmi dobre pracovať aj v náročnejších svetelných podmienkach, kde sa vyskytuje viac tieňov alebo tmavých miest.

Farby sú silnou stránkou iPhonu SE. Testerom z DxOMark sa páčila celková vyváženosť farieb a saturácie.

iphone se 2020 dxomark

Zroj: DxOMark

DxOMark dáva iPhonu SE 2020 celkovo 101 bodov, 84 bodov pre selfies

Automatické zaostrovanie je na vysokej úrovni. Je rýchle a konzistentné. Zvýšený šum a strata textúry sú body, v ktorých DxOMark vidí značné rezervy. 12 Mpx senzoru dnes konkuruje množstvo fotoaparátov s vyšším rozlíšením a to dokonca aj v segmente cenovo dostupných smartfónov. Tie už vedia používať spájanie pixelov, aby sa dosiahla vyššia ostrosť a odstránil nadmerný šum.

iphone se 2020 dxomark

Zroj: DxOMark

Portréty hlavného a selfie fotoaparátu sú celkovo dobré, ale nekonzistentné. Fotoaparáty však strácajú body pri výsledkoch dosahovaných pri slabom osvetlení. V iPhone SE nie je dokonca žiadny samostatný režim na fotografovanie v noci (Nočný režim).

Celú recenziu s fotografiami si môžete pozrieť v zdrojovom článku.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

iPhone SE (2020): Prekvapivé schopnosti v starom tele (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.