Prezentovaný dizajn by priniesol určitú dávku originality.

Výrobcovia sa snažia svoje zariadenia odlíšiť predovšetkým jedinečným dizajnom zostavy fotoaparátov. Apple a Google razia štvorcový dizajn, Samsung obdĺžnikový, OnePlus a Motorola kruhový a Nokia viacprvkový.

Podľa oficiálnej ukážky bude modelový rad Mate 40 obsahovať minimálne jeden model so šesťuholníkovým alebo osemuholníkovým usporiadaním fotoaparátov. Na smartfóne je vidieť tiež fyzické tlačidlá hlasitosti, čo znamená, že spoločnosť upúšťa od myšlienky virtuálnych tlačidiel, ktorá bola uvedená s Mate 30 Pro.

Doteraz úniky naznačovali riešenie podobné rodine Mate 30, kde boli štyri fotoaparáty vsadené do čierneho kruhu, pričom blesk bol na bočnej strane zostavy. Objavilo sa aj niekoľko renderov, ktoré naznačujú rovnaký dizajn, ale nový obrázok zverejnený spoločnosťou Huawei to mení. Existuje ešte jedna možnosť – Huawei môže mať pripravený odlišný dizajn pre rôzne modely Mate 40. Podľa predchádzajúcich skúseností tak môže ísť o model s 5 fotoaparátmi, ktorý by mohol niesť označenie Mate 40 Pro+. Jeho dostupnosť na našom trhu je však otázna.

Oficiálne uvedenie noviniek radu Mate 40 sa uskutoční 22. októbra. V ten deň sa dozviem, či sa tento dizajn potvrdí alebo nie. Rovnako sa dozvieme ceny, dostupnosť a detailné špecifikácie.

Huawei Mate 40

Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Reuters: Huawei rokuje o predaji značky Honor

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.