Čínsky výrobca nedávno tieto špekulácie dementoval.

Pred týždňom (8. októbra) sa objavila špekulácia analytika Ming-Chi Kua, ktorý verejne prezentoval myšlienku, že Huawei by mohol predať svoju značku Honor. Podľa Kua by išlo o win-win riešenie, ktoré by prospelo aj značke Honor a aj čínskemu priemyslu.

Huawei tieto špekulácie dementoval a tvrdil, že Honor bude aj naďalej jeho súčasťou. Najnovšie informácie agentúry Reuters však naznačujú niečo iné – Huawei naozaj rokuje o predaji a smartfónovú divíziu Honoru by mohol predať za cenu na úrovni až 3,15 miliardy eur.

O Honor má záujem firma Digital China, ktorá je momentálne hlavným distribútorom Honor smartfónov. Medzi ďalšími záujemcami sú podľa Reuters aj konkurenčné spoločnosti TCL a Xiaomi. Súčasťou predaja by mala byť značka Honor, vývoj a výskum a tiež aj dodávateľský reťazec.

Reuters kontaktoval všetky zúčastnené firmy, tie však odmietli situáciu komentovať alebo na žiadosť o vyjadrenie nereagovali.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Analytik špekuluje: Huawei možno predá značku Honor (DOPLNENÉ)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit