Rok po modeli P50 Pro.

Zdá sa, že Huawei upravil harmonogram vydávania vlajkových lodí z dvoch modelov ročne (P na jar, Mate na jeseň) na jeden model ročne. V roku 2021 uviedol na trh iba smartfóny radu P50, ktoré boli koncom júla oficiálne predstavené pre čínsky trh a začiatkom roka 2022 prišli aj do Európy a na Slovensko.

Najnovšie informácie, ktoré zverejnil portál ithome.com, naznačujú, že vlajkovou loďou pre rok 2022 budú smartfóny radu Huawei Mate 50. Tie by mali byť oficiálne predstavené v júli 2022, čo korešponduje s minuloročným uvedením radu P50. Uvidíme, či sa situácia zopakuje aj z hľadiska dostupnosti telefónov v Európe, alebo sa dostanú do sveta skôr ako začiatkom roka 2023.

Informácií o smartfónoch radu Huawei Mate 50 je momentálne málo. Čínsky gigant stále čelí obmedzeniam zo strany USA a celý trh je takisto poznačený pandemickou situáciou, čo sa prejavuje nedostatkom niektorých kľúčových komponentov. Očakáva sa však, že Mate 50 bude poháňať procesor Snapdragon 8 Gen 1 v 4G verzii a telefón dostane do výbavy novú verziu operačného systému HarmonyOS 3.0.

Predpokladá sa, že Mate 50 dostane vynovený dizajn, ktorý bude inšpirovaný modelom P50 Pro. Telefón by však mal obsahovať široký výrez v displeji a zadný fotoaparát s dizajnom, aký mal aj Huawei Mate 40 Pro.

Zdroj: ithome.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit