Toto je prvýkrát, čo sa v smartfóne Huawei objavuje displej od LG.

Spoločnosť Huawei je druhým najväčším výrobcom smartfónov na svete, takže partnerstvo s LG by mohlo byť prínosom hlavne pre spoločnosť LG. Vo technologickom svete smartfónov sme častokrát svedkami zaujímavých spoluprác. Dokonca aj tí najväčší rivali si nájdu projekty na spoluprácu.

Tentokrát sa jedna vytvorila medzi spoločnosťami LG a Huawei. LG dodáva OLED displeje pre model Mate RS Porsche Design.

Spoločnosť LG pri OLED technológii je vysoko hodnotená vďaka svojim panelom využívaných v televízoroch. Na trhu so smartfónmi to až také pozitívne nie je. OLED panely spoločnosti LG sa častokrát stretávali s problémami. Vyzerá to však tak, že spoločnosť spravila významné opatrenia na nápravu problémov, pretože práve Huawei si vybral spoločnosť LG ako dodávateľa pre svoj 2000€ high-end smartfón.

Najzaujímavejší prvok v Huawei Mate RS je snímač odtlačkov prstov, ktorý je zabudovaný v displeji. Snímač je pravdepodobne dodávaný spoločnosťou Synaptics, ktorá dodáva senzory aj pre Vivo Apex. Na základe tohto faktu je pravdepodobné, že samotný displej bude najlepšie pripravený pre použitie tejto modernej technológie.

Huawei je aktuálne druhým najväčším producentom smartfónov na svete, zatiaľ čo LG nedosahuje ani na prvú päťku. Práve spolupráca LG a Huawei je veľká šanca pre spoločnosť LG, aby si ako technologický inovátor vylepšil svoje pozície na trhu.

zdroj: androidauthority

Prečítajte si aj:

LG nám v máji predstaví novú G7 (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.