Bude sa zatvárať dovnútra ako Galaxy Z Fold 2.

Huawei na sociálnej sieti Weibo oznámil, že 22. februára 2021 oficiálne predstaví ďalšiu generáciu svojho skladateľného telefónu Huawei Mate X. Novinka dostane názov Mate X2 a ponúkne iný dizajn ako jeho predchodcovia – displej už nebude na vonkajšej strane konštrukcie, ale na vnútornej. Takýto dizajn už na trh priniesol Samsung so svojimi telefónmi Galaxy Fold a Galaxy Z Fold 2.

Huawei Mate X2 by mal ponúknuť dva displeje – vnútorný s uhlopriečkou 8 palcov a vonkajší s uhlopriečkou 6,45 palca. Koncept je taký, že keď budete chcieť zariadenie používať v režime smartfónu, použijete vonkajší menší displej. Keď budete chcieť použiť tablet, zariadenie otvoríte a využijete jeho vnútorný displej.

V súvislosti s pripravovanou novinkou sa spomínajú aj rozmery zariadenia a ďalšie parametre – 161,8 × 145,8 × 8,2 mm, procesor Kirin 9000, 4400 mAh batéria so 66 W nabíjaním a trojitý zadný fotoaparát s konfiguráciou 50 + 12 + 8 Mpx a 16 Mpx selfie fotoaparátom.

Huawei Mate X2

Huawei Mate X2. Zdroj: Weibo

Zdroj: Weibo

Prečítajte si aj:

Huawei Mate Xs: Ukážka budúcnosti (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit