HarmonyOS 2.0 je vlastná platforma spoločnosti Huawei.

Používateľom smartfónov tejto spoločnosti by mala byť dostupná od júna tohto roka. Keďže sa už HarmonyOS nachádza v záverečnej fáze testovania, teraz sa môžeme pozrieť na video, ktoré ukazuje ako tento operačný systém vyzerá. Na prvý pohľad má veľa dizajnových prvkov rovnakých s Androidom. Predovšetkým v oblasti notifikačnej lišty, rozloženia ikon a dizajnu. 

Pokiaľ kamkoľvek potiahnete na domovskej obrazovke prstom, zobrazí sa vyhľadávací modul telefónu. Očakáva sa, že funkcia Petal Search bude začlenená do zariadení pre globálny trh. Ovládacie centrum je možné stiahnuť z pravého horného rohu, zatiaľ čo oznámenia je možné vyvolať rovnakým gestom z opačnej strany displeja.

Zdá sa, že nový operačný systém bude mať iný druh widgetov, ktoré umožnia na poskytnutie ďalších informácií (bez potreby ich otvorenia) použiť iba obyčajné gesto. Zatiaľ však neviem, či sú tieto gestá určené iba pre tablety a skladacie zariadenia, alebo budú tieto gestá pre každý typ zariadenia iné.

Aj keď o novom operačnom systéme spoločnosti Huawei toho vieme stále pomerne málo, existuje nádej, že finálna verzia bude predstavená už budúci mesiac.

Presmerovanie na YouTube

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Honor 50 Pro+: Pripravovaný reštart, ako sa patrí

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.