Čínska spoločnosť pracuje na vlastnom operačnom systéme Harmony OS už niekoľko mesiacov.

Aktuálne sa pripravuje na vydanie poslednej beta verzie. Zdroje tvrdia, že Harmony OS Beta 3 bude k dispozícii už 31. marca, pričom prvá stabilná verzia OS by mala byť k dispozícii neskôr v apríli. Prvá várka zariadení, ktorá bude mať operačný systém Harmony OS sprístupnený, zahŕňa modely Mate X2, série Mate 40 a P40. Huawei tiež pracuje na novej vlajkovej lodi série P50, ktorej predstavenie bolo odložené na máj.

Pokiaľ to zhrnieme do väčších skupín zariadení, tak všetky smartfóny vybavené čipsetmi Kirin 710, Kirin 810, Kirin 820, Kirin 820E, Kirin 980, Kirin 990, Kirin 985 a Kirin 9000 si budú môcť nainštalovať Harmony OS. V staršom článku sme uviedli modely, ktoré sú do tejto skupiny zaradené.

Ešte pre koncom roka 2020 sa očakávalo, že verejná beta bude k dispozícii do konca apríla 2021, čo sa nám začína potvrdzovať. Údajne až 90 % telefónov Huawei/Honor je schopných prejsť na nový operačný systém. Používatelia sa v čase dostupnosti aktualizácie môžu sami rozhodnúť, či budú aktualizovať na HarmonyOS, alebo nie.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Huawei P50 Pro+: Až 5 fotoaparátov v netradičnom dizajne

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.