Novinka je nástupca minuloročného modelu Mate X.

Huawei oficiálne predstavil svoj najnovší skladateľný smartfón Mate Xs. Ten je vylepšenou verziou minuloročnej prvej generácie – modelu Mate X.

Novinka využíva rovnaký dizajn ako predchodca. Huawei však spravil niekoľko vylepšení a jeho flexibilný displej teraz využíva dve vrstvy „optického polyimidu„, vďaka čomu je podľa výrobcu o 80% odolnejší v porovnaní s jednou vrstvou. Huawei vylepšil aj pánt, ktorý zabezpečuje skladanie telefónu. Ten je vyrobený z tekutého zirkónu a je o 30% odolnejší ako zliatina titánu.

Mate Xs ponúka v otvorenom stave 8-palcový displej. V zatvorenom stave sú k dispozícii dve obrazovky – predná má uhlopriečkuk 6,6 palca a zadný displej má 6,38 palca. Novinka využíva procesor Kirin 990 s podporou 5G a ponúka aj 4500 mAh batériu a 55 W superrýchle nabíjanie. Telefón vďaka tomu nabijete na 85% kapacity v priebehu 30 minút.

Huawei Mate Xs. Zdroj: Huawei

Lepší multitasking

Huawei Mate Xs má vo výbave štvoritý zadný fotoaparát, ktorý pozostáva zo 40 Mpx hlavného fotoaparátu (f/1.8), 16 Mpx ultraširokouhlého fotoaparátu (f/2.2) a 8 Mpx teleobjektívu s 3× optickým priblížením (f/2.4). Nechýba ani ToF senzor.

Vynovený skladateľný smartfón využíva operačný systém Android 10 s nadstavbou EMUI 10. Huawei sa chváli vylepšeným softvérom najmä z hľadiska práce s viacerými aplikáciami súčasne. K dispozícii je režim rozdelenej obrazovky – na jednej polovici displeja môžete využívať jednu aplikáciu, na druhej druhú. Podľa prezentácie by to malo fungovať podobne ako v prípade systému iPadOS.

Huawei Mate Xs

Huawei Mate Xs. Zdroj: Huawei

Bude aj na Slovensku

Huawei Mate Xs sa dostane do predaja v marci 2020 za cenu 2499 eur. Táto konfigurácia ponúkne 8 GB RAM a 512 GB úložisko. Telefón bude v predaji bez Google služieb.

Huawei rokuje s operátormi a počas tlačovej konferencie potvrdil, že Mate Xs sa bude predávať aj na Slovensku.

Takto funguje nový režim rozdelenej obrazovky

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme skladateľný smartfón Huawei Mate X (PRVÉ DOJMY)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit