Tri-fold od Huawei sa objavil aj na snímke v zloženom stave.

Skladateľné smartfóny sú dnes už bežnou súčasťou portfólia smartfónov čínskych spoločností. Príkladom je aj výrobca Huawei, ktorý v tomto segmente zbiera jeden úspech za druhým na čínskom trhu. V Európe nemá takú popularitu ako konkurenčný Samsung, avšak v jednom smere má isto navrch. Už čoskoro totiž predstaví prvý komerčne dostupný telefón typu tri-fold.

Jeho názov bude Huawei Mate XT, čo vyplýva aj z oficiálnych promo materiálov k predstaveniu. Výrobca začal s promovaním tohto smartfónu vo veľkom, nakoľko si na túto udalosť vybral pomerne zaujímavý dátum. Mate XT bude totiž predstavený 10. septembra, teda v rovnaký deň, ako modely iPhone 16 od Applu v Číne. Čínsky gigant teda bude mať čo robiť, aby zatienil úspech amerického konkurenta.

Tri-fold od Huawei sa už pritom viackrát objavil v únikoch a dokonca na reálnych snímkach. Podarilo sa tak zachytiť telefón priamo v akcii, kedy ho využíval jeden z hlavných predstaviteľov spoločnosti, Richard Yu. Na snímkach ho však doteraz bolo možné vidieť v rozloženom stave, pričom pri kompletnom rozložení by mal mať displej až 10 palcov. Čo nás však zaujíma je konštrukcia. Nakoľko sa totiž bude skladať z troch častí, nebude jednoduché ho spraviť tenkým.

Huawei Mate XTZdroj: gsmarena.com
Huawei Mate XT

Na sociálnej sieti Weibo sa tak objavil Huawei Mate XT v zloženom stave. Zatiaľ nie je možné určiť, či je táto snímka reálna alebo nie, nikde totiž nebola potvrdená jej pravosť. S istotou však vieme povedať, že sa na nej nachádza model typu tri-fold a to, či je reálna sa nám potvrdí už o pár dní na predstavení telefónu. V zloženom stave pritom vôbec nejde o hrubé zariadenie ak vezmeme do úvahy, že konštrukčne bolo bezpochyby náročné takýto smartfón pripraviť.

V rovnakom príspevku so snímkou sa ale objavila aj cena telefónu. Tá má byť v pamäťovej konfigurácii 16 + 512 GB stanovená na 16 888 čínskych yuanov, čo je v prepočte približne 2150 eur. Táto cena tak nie je taká vysoká, ako sa pôvodne očakávalo. Pôvodné úniky totiž odkazovali až na 4000 amerických dolárov. V každom prípade ale nejde o lacné zariadenie, práve naopak. Jeho cena sa však dá porovnať s prémiovým iPhonom.

Zdroj: gsmarena.com, Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.