Dostupnosť pre naše územie je neznáma.

Huawei predstavil vo februári na výstave MWC svoj prvý konvertibilný tablet so systémom Windows. MateBook zaujme hmotnosťou iba 640 gramov a hrúbkou 6,9 mm. Ide teda o ľahké zariadenie s výbornou mobilitou.

Lákavá je aj cena. Najlacnejšia konfigurácia začína na úrovni 699 dolárov / 799 eur, čo bola v dobe predstavenia dobrá cenovka. Dnes si však za necelých 700 eur kúpite o trochu lepšie vybavený Acer Switch Alpha 12. Výhodou MateBooku je už spomenutá hmotnosť a lepšia mobilita, aj v porovnaní s tabletom od Aceru.

Huawei o svojom konvertibilnom tablete od predstavenia často nehovoril, teraz oznámil dostupnosť pre americký trh. V USA sa začne predávať od 11. júla s už spomínanou cenovkou 699 dolárov a vyššie. Ďalších 129 dolárov zaplatíte za klávesnicu, ktorá bohužiaľ nie je súčasťou základného balenia. Kúpiť si môžete aj stylus, za 59 dolárov.

Dostupnosť a cenu pre náš trh sme v tejto súvislosti overovali – stále však platí, že tieto informácie sú neznáme. Technické informácie o MateBooku nájdete v pôvodnom článku s predstavením.

Prečítajte si aj:

Naživo z MWC: Huawei predstavil konvertibilný Windows tablet. MateBook (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit