Prvé Windows zariadenie od spoločnosti Huawei je sexi.

Pokiaľ ste fanúšikmi tenkého rámu okolo displeja, budete s nami súhlasiť. Pomer obrazovky k celkovej konštrukcii 12-palcového MateBooku je 84%, čo v praxi znamená, že rám je naozaj tenký. Najtenší na trhu. Samotné zariadenie má hrúbku 6,9 mm a hmotnosť iba 640 gramov. Je to najľahší 12-palcový konvertibilný tablet na svete. Jednoducho sexi.

mwc_huawei_matebook_hmotnost_nowat

Huawei MateBook je ďalším zástupcom segmentu konvertibilných tabletov, ktorý pred pár rokmi odštartoval Microsoft Surface. Ostatní výrobcovia tento koncept ignorovali až donedávna, koncom minulého roka sa objavili viaceré zariadenia (Lenovo Miix 700, Dell XPS 12, HP Spectre x2), tento rok očakávame ďalšie prírastky.

Rastúca popularita o konvertibilné tablety je daná aj novými procesormi Intel Core m3 / m5 / m7, ktoré sú základom aj zariadenia spoločnosti Huawei. MateBook je dostupný v 6 konfiguráciách, pričom cena začína na úrovni 799 EUR (Core m3 / 4 GB / 128 GB SSD). Za najdrahší model (Core m7 / 8 GB RAM / 512 GB SSD) si výrobca pýta o tisícku viac.

mwc_huawei_matebook_ceny_nowat

MateBook má rozlíšenie 2160 × 1440, výdrž batérie až 10 hodín a súčasťou výbavy je stylus MatePen. To dokáže rozlíšiť 2048 úrovní tlaku a ponúka viac funkcií, ako je iba kreslenie alebo písanie. Využijete ho aj v rámci prezentovania, môžete prepínať medzi stránkami prezentácie a stylus používať ako laserové ukazovadlo.

Zariadenie odolá rozliatej vode a poteší aj ultraľahkou nabíjačkou s hmotnosťou iba 110 gramov. Huawei integroval pokročilé technológie chladenia, takže je o 2,8 stupňa chladnejšie ako bežné konvertibilné tablety s rovnakou konfiguráciou. Vo výbave tabletu je aj snímač odtlačkov prstov.

Ďalšie informácie o Huawei MateBook nájdete v oficiálnej tlačovej správe.

mwc_huawei_matebook_Richard_Yu_nowat

Galéria:

Pozrite si oficiálne video:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit