Nachádza sa v Šanghaji.

Huawei otvoril najväčší obchodný dom na svete. Nachádza sa v čínskom Šanghaji a prezentuje najnovšie technológie značky, ako aj to, ako by mohli vyzerať inteligentné obchodné domy budúcnosti.

V obchode sa nachádza 220 konzultantov, ktorí poskytnú podporu v 10 jazykoch, nechýba komunitná časť s bezplatnými prednáškami a podujatiami či špeciálna zóna, kde si návštevníci môžu vyskúšať funkcie umelej inteligencie a “smart” života v praxi.

Huawei predajňa

Najväčšia Huawei predajňa v Šanghaji. Zdroj: Huawei

Huawei svoj najväčší obchod na svete otvoril 24. júna v Šanghaji. Rozprestiera sa na ploche viac ako 5000 metrov štvorcových, pričom historická budova z roku 1935, postavená v štýle Art Deco, prešla kompletnou rekonštrukciou.

V obchode nájdete kompletný sortiment produktov Huawei. Všetky produkty sú umiestnené vo veľkej presklenej zóne na prvom poschodí. Tá je navrhnutá tak, aby do nej prenikalo čo najviac prirodzeného svetla, čo nielen znižuje spotrebu energie, ale aj odstraňuje bariéry medzi vnútorným a vonkajším priestorom.

Druhé poschodie si zachovalo charakteristický dizajnový prvok Art Deco – zavesený strop s vrstveným efektom. Nachádza sa tu špeciálna zóna, v ktorej si môžu zákazníci vyskúšať technológiu umelej inteligencie v praxi. Je rozdelená na päť zážitkových sekcií: inteligentný domov, mobilná kancelária, fitness a zdravie, cestovanie a zábava.

Najväčšia Huawei predajňa v Šanghaji. Zdroj: Huawei

Návštevníci obchodu si môžu vyskúšať inteligentné funkcie, ako je napríklad prepnutie domáceho režimu jedným kliknutím, synchronizácia fitness údajov v reálnom čase či pokročilú spoluprácu na viacerých obrazovkách. Vďaka interaktívnemu prepojeniu celej zóny môžete plynulo prechádzať z jednej sekcie do druhej a zhmotniť si tak predstavu inteligentného sveta podľa Huawei.

Tretie poschodie je venované umeleckým zážitkom: výstavná plocha je prispôsobená pre rôzne formy audiovizuálneho umenia – od malieb až po premietanie filmov, pričom nechýba priestor určený na rozhovory s predstaviteľmi Huawei či terasa s átriom, kde sa pravidelne konajú bezplatné prednášky.

Návštevníci sa môžu v Huawei obchode dozvedieť aj viac o produkcii videa, vývoji aplikácií či tvorbe hudby. Čínsky výrobca chce vo svojom vlajkovom obchode spájať komunitu nadšencov z rôznych oblastí života. Medzi plánovanými podujatiami preto nechýbajú umelecké výstavy, stretnutia s vývojármi, premiéry filmov či koncerty.

Najväčšia Huawei predajňa v Šanghaji. Zdroj: Huawei

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Ako sme navštívili centrálu Apple, Google a Facebook a vzbudili pozornosť ochranky (VIDEO)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit