Ponúka 6,7-palcový displej a procesor Snapdragon 778G.

Huawei oznámil, že na slovenskom trhu začal predávať smartfón Huawei nova 11. Ten je v predaji u vybraných maloobchodných predajcov vo farebných verziách Black (čierna) a Green (zelená) za odporúčanú cenu 549 eur.

Telefón ponúka 6,7-palcový OLED displej s rozlíšením 1084 × 2412 pixelov a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Huawei uvádza, že ide o jeho prvý smartfón s funkciou Display Turbo, ktorá využíva technológiu HDR foto s vysokým dynamickým rozsahom, 1440 Hz stmievaním pomocou PWM a zdokonalením synchronizácie dotyku pre maximalizáciu výkonu displeja.

Displej chráni ochranné sklo Huawei Kunlun Glass, ktoré patrí podľa výrobcu medzi najodolnejšie na svete a výrobca ho použil vo vlajkových lodiach Huawei Mate 50 Pro a Huawei P60 Pro. K informáciám o priamom porovnaní s Gorilla Glass sme sa nedopátrali, avšak v porovnaní s telefónom Huawei nova 10 Pro je odolnosť novinky proti pádu desaťkrát väčšia.

Huawei nova 11 zaujme hrúbkou iba 6,88 mm a hmotnosťou len 168 gramov. Telefón poháňa procesor Snapdragon 778G v 4G verzii a vo výbave je tiež 8 GB RAM, 256 GB úložisko a 4500 mAh batéria s podporou 66 W nabíjania.

Nova 11 ponúka 50 Mpx hlavný fotoaparát s RYYB senzorom Ultra Vision Camera. Dopĺňa ho 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát s podporou makro fotiek a 60 Mpx selfie fotoaparát Ultra Portrait Dual Camera so 100-stupňovým uhlom záberu, 4K záznamom videa a výbornou citlivosťou na svetlo.

Huawei nova 11 neponúka Google služby, avšak pomocou aplikácie GBox je možné v telefóne spustiť niektoré Google aplikácie.

Huawei nova 11Zdroj: Huawei
Huawei nova 11

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté