Čínska spoločnosť predstavila svoj prvý smartfón s predným fotoaparátom v displeji.

O tejto zaujímavej novinke sa písalo už pred samotným predstavením pomerne veľa. Medzi kľúčové vlastnosti bude rozhodne patriť 25 Mpx fotoaparát zabudovaný v displeji. Na zadnej strane zariadenia sa pritom objavila trojitá zostava kamery. Je potrebné sa pritom pripraviť na to, že nie všetky fotoaparáty modelov Nova 4, budú mať aj rovnaké parametre.

Najlepšie vybavený model dostane už spomínaný 48 Mpx snímač so svetelnosťou f/1.8. Druhým podstatným parametrom bude ultra-širokouhlý 16 Mpx snímač so svetelnosťou f/2.2. Trojicu nakoniec uzatvára snímač hĺbky s rozlíšením 2 Mpx a svetelnosťou f/2.4.

Klasický model Nova 4 dostane namiesto 48 Mpx snímača iba 20 Mpx senzor (f/1.8), pričom ostatné parametre sú bezo zmeny. Najpodstatnejším dizajnovým prvkom oboch modelov je samozrejme zabudovaný selfie fotoaparát v displeji. Ten dostáva zhodne pre obidva modely rozlíšenie 25 Mpx a svetelnosť f/ 2.0. Podľa prvých vyobrazení sa zdá, že samotný otvor pre predný fotoaparát je oproti Samsung Galaxy A8s menší.

Selfie fotoaparát je zabudovaný do 6,41-palcového IPS LCD displeja s rozlíšením 2310 × 1080 pixelov. Podľa očakávania, novinka prichádza s predinštalovaným Androidom 9 a nadstavbou EMUI 9.0.1. Huawei Nova 4 dostáva do výbavy batériu s kapacitou 3750 mAh s rýchlym 18 W nabíjaním, 128 GB ukladacieho priestoru a rovnaký čipset Kirin 970, ako tomu bolo aj v prípade Huawei P20. Potešujúcou zmenou je veľká, až 8 GB pamäť RAM.

Najlepšie vybavený model, Huawei Nova 4 so 48 Mpx fotoaparátom, sa začne najskôr predávať v Číne. Cena je stanovená na 3 400 CNY (približne 435 eur), zatiaľ čo štandardný model s 20 Mpx snímačom, sa bude dať kúpiť za cenu 3 100 CNY (približne 400 eur). Veríme, že krátko po uvoľnení do predaja v domovskej Číne, sa novinka dostane aj na európsky trh.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei P30 Pro nebude mať dierku v displeji. Môže za to Samsung

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.