Diera v displeji bude v roku 2019 štandardným dizajnovým prvkom.

Pokiaľ vám vadil výrez v displeji, privítajte novú dizajnovú inováciu – dieru v displeji, do ktorej je umiestnená predná kamera. Samsung Galaxy A8s je prvý smartfón na svete s touto novinkou a ďalšie spoznáme už čoskoro. Huawei aj Honor lákajú na predstavenie svojich noviniek, Samsung svoj smartfón s dierou už oficiálne predstavil.

Výrobca označuje displej s dierou ako Infinity-O a dá sa očakávať, že rovnaký dizajn ponúkne aj očakávaná vlajková loď Samsung Galaxy S10. Novinka Galaxy A8s má vo výbave aj procesor Snapdragon 710, 6/8 GB RAM a 128 GB úložisko, ktoré je možné rozšíriť pomocou microSD karty o ďalších 512 GB.

Samsung Galaxy A8s

6,4-palcový displej obsahuje 6,7 mm širokú dieru pre prednú kameru. Obrazovka má rozlíšenie 1080 × 2340 pixelov a pomer strán 19,5:9. Samsung nespomína, že by išlo o Super AMOLED displej, je teda možné, že ide o bežný LCD IPS panel. Je to prekvapujúce, vzhľadom k diere v displeji však pochopiteľné.

Galaxy A8s ponúka aj trojitý zadný fotoaparát, ktorý kombinuje 24 Mpx hlavný senzor s clonou f/1.7, 10 Mpx teleobjektív s clonou f/2.4 a 5 Mpx senzor na meranie hĺbky scény. Vedľa zadného fotoaparátu sa nachádza aj snímač odtlačkov prstov. Predný fotoaparát má rozlíšenie 24 Mpx a clonu f/2.0.

Telefón má vo výbave 3400 mAh batériu, USB-C port s rýchlym nabíjaním a operačný systém Android 8.1. Telefón sa začne predávať v Číne 21. decembra, cena a dostupnosť pre ďalšie trhy nebola oznámená.

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Huawei Nova 4 na skutočných fotografiách. Vpredu inovácie, vzadu P20 Pro

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit