Spoločnosť na predstavenie úplne nového smartfónu lákala už pred týždňom.

Najnovšie sa k nám už dostáva obrázok, ktorý oproti minulému týždňu, dopĺňa k zariadeniu s celoplošným displejom a malým otvorom v ňom, aj dátum. Ten je veľmi podstatný a špekulácie o tom, že by sme sa mali v decembri dočkať koncepčne celkom nového zariadenia, sa aj potvrdili. Dátum predstavenia modelu Nova 4 je naplánovaný na 17. decembra.

Smartfón bol pred pár dňami videný aj na verejnosti, no zatiaľ iba v predprodukčnom obale. Zariadenie na seba pútalo pozornosť hlavne vďaka selfie kamere, ktorá je umiestnená v ľavom hornom rohu. Vzhľadom na to, že Samsung sa zatiaľ nerozhodol oznámiť dátum predstavenia podobného modelu s označením Galaxy A8s, Huawei sa tak stane prvou spoločnosťou, ktorá predstaví smartfón s inovatívnym “Infinity-O” displejom, ako prvá.

Model Huawei Nova 3 prišiel v júli s čipovou sadou Kirin 970, zatiaľ čo Nova 2s priniesla platformu Kirin 960. To vedie k predpokladu, že nové zariadenie bude mať najnovší čipset Kirin 980. Ak by sa náhodou použil čipset zo strednej triedy, Kirin 710, tak model Nova 4 bude rovnako výkonný ako cenovo dostupný Nova 3i a to by nebolo úplné najšťastnejšie rozhodnutie.

Všetko podstatné sa dozvieme už 17. decembra na oficiálnom odhalení novinky, ktorá zmení doterajší pohľad na smartfóny.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei Nova 4 je predo dvermi. Prichádza nová éra smartfónov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.