Iba včera spoločnosť Huawei informovala o príprave vlastného zariadenia s fotoaparátom v displeji.

Zariadenie bude odpoveďou na smartfón od Samsungu s Infinity-O displejom. Kórejská spoločnosť plánuje predstaviť zariadenie so zabudovaným selfie fotoaparátom v displeji začiatkom budúceho roka. Najčerstvejšie správy z Číny prinášajú prvý reálny pohľad na podobné zariadenie, ktoré sa objavilo v rukách muža v čínskom metre.

Pri bližšom pohľade je vidieť, že objektív predného fotoaparátu je umiestnený v ľavom hornom rohu, kde sa zobrazujú notifikácie. Výrazné ochranné púzdro z obrázka, by v konečnom dôsledku mohlo nahrádzať finálnu konštrukciu a drží pokope celú predprodukčnú vzorku. Keďže obrázok nemá najlepšiu kvalitu, tak na bližší pohľad si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Pokiaľ by bolo zariadenie naozaj od Huawei, tak pravdepodobne muž držiaci smartfón, je aj zamestnancom spoločnosti. Fotografia ďalej prezrádza, že zariadenie má vo vrchnej časti použitý 3,5 mm audio jack, čo naznačuje, že aj v budúcom roku budú s klasickým pripojením slúchadiel stále počítať ja tí najväčší výrobcovia. Niektoré zdroje uvádzajú, že ide pravdepodobne o Huawei Nova 4, keďže nové verzie z tejto série sa zvyčajne uvádzajú práve v decembri.

Ostáva iba počkať do oficiálnej akcie spoločnosti Huawei, ktorá je plánovaná na posledný mesiac v roku. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei chce predstaviť smartfón s vlastným Infinity-O displejom. Predbehne Samsung?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.