Huawei nova 8i rozširuje rodinu telefónov radu nova 8.

Huawei po dlhej dobe predstavil nový smartfón – alebo sa nám to tak minimálne marí. Poslednú novinku od tohto výrobcu, model P smart 2021, sme totiž testovali ešte koncom roka 2020. Je zrejmé, že odmlka je do veľkej miery spôsobená obchodnými obmedzeniami.

Huawei nova 8i ponúka 6,67-palcový IPS displej s rozlíšením Full HD+ a 16 Mpx predným fotoaparátom. Telefón má vo výbave procesor Snapdragon 662 so 6 / 8 GB RAM a so 128 GB úložiskom. Operačný systém je Android 10 s nadstavbou EMUI 11. Vo výbave modelu nova 8i nájdete aj 4300 mAh batériu a 66 W superrýchle nabíjanie.

Zadná strana smartfónu ponúka štvoricu fotoaparátov v zložení, ktoré je štandardom pre strednú triedu – 64 Mpx hlavný fotoaparát, 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a dva 2 Mpx senzory. Jeden pre účely makro fotiek, druhý na pomoc pri zaostrovaní a meraní hĺbky.

Huawei nova 8i je aktuálne dostupný v Malajzii. Dostupnosť pre ďalšie trhy zatiaľ nepoznáme. A pokiaľ čakáte na vlajkové lode radu Huawei P50, tie by mali byť oficiálne predstavené 29. júla.

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Huawei Watch 3 (Pro): Nová konkurencia pre Apple Watch a Wear OS? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit