Nové používateľské prostredie spoznáme už 9. augusta.

Huawei sa pripravuje na trojdňovú výročnú vývojársku konferenciu, ktorá sa bude konať tento víkend v Číne. Očakáva sa, že spoločnosť predstaví okrem nového hardvéru aj nový softvér, vrátane oficiálneho predstavenia operačného systému HongMeng, ktorý sa už tento rok dostane do prvých zariadení.

Nie je vylúčené použitie aj v smartfónoch, ktoré by sa mohli na trh dostať vo 4. kvartáli 2019, pričom predpokladaná cena by sa mohla pohybovať na úrovni 290 dolárov.

Jedným z vrcholov konferencie bude aj predstavenie nového používateľského prostredia EMUI 10, ktoré by malo byť predinštalované v pripravovaných modeloch Mate 30 a Huawei Mate 30 Pro. Rovnako dúfame, že počas konferencie bude zverejnený aj predbežný zoznam ďalších zariadení, ktoré novú verziu používateľského prostredia od Huawei dostanú.

Nová verzia nadstavby EMUI prichádza väčšinou ako súčasť novej verzie Androidu, pričom aktuálne nemáme informácie, že by v novom modelovom rade Mate mal byť nainštalovaný Android Q. (Je však pravdepodobné, že tomu tak bude)

Rovnako nevieme, aké hlavné zmeny a vylepšenia by mala priniesť nadstavba EMUI 10. Našťastie do konferencie zostáva už iba pár dní, takže čoskoro sa dozvieme viac.

Zdroj: PlayFulDroid

Prečítajte si aj:

Ešte lepšie fotografie? Huawei Mate 30 Pro dostane až dva 40-megapixelové fotoaparáty

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.