Má ponúknuť aj 5,5-palcový displej.

Huawei by mal predstaviť svoju novú vlajkovú loď niekedy v marci alebo apríli. Pravdepodobne na prelome mesiacov, čo je pre túto spoločnosť štandardný termín. O očakávanej novinke však už internetom koluje viacero nepotvrdených informácií, najnovšie sa pridali aj uniknuté rendery.

Tie tvrdia, že Huawei P10 ponúkne 5,2-palcový a 5,5-palcový AMOLED displej s rozlíšením QHD. V porovnaní s P9 ide o nárast rozlíšenia, dôvodom môže byť virtuálna realita Daydream, pričom väčšiu uhlopriečku ponúka model P10 Plus. Výrobca použije podľa očakávaní procesor Kirin 960, ktorý je základom modelu Mate 9. Operačná pamäť bude mať kapacitu až 6 GB RAM a úložisko až 256 GB.

Dizajn výraznejšie neprekvapí, novinkou je však predné tlačidlo na domovskej obrazovke. Kto vie, či ide o finálny dizajn, nakoľko podľa uniknutých renderov má P10 snímač odtlačkov prstov na zadnej strane. Príde nám to zbytočné – postačí predné tlačidlo so snímačom odtlačkov prstov alebo samostatný snímač na zadnej strane. Logickejšie je však vysvetlenie, že P10 má v klasickej verzii snímač na zadnej strane a v prípade 5,5-palcovej Plus verzie je umiestnený v prednom tlačidle.

Samozrejmosťou je duálny fotoaparát Leica. Ten sa objavil v telefóne Mate 9 v druhej generácii a priniesol viacero zlepšení. Uvidíme, s akými novinkami príde P10.

Duálny fotoaparát samozrejme nechýba

Zdroj: ibtimes

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei Mate 9: Veľký displej do jednej ruky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit