Doplnené 23. marca 2018: Huawei spustil predobjednávky. 

Huawei P20 lite je dostupný v maloobchodných predajniach v troch farebných variantoch – Klein Blue, Sakura Pink a Midnight Black.

Možnosť objednať si smartfón vopred trvá do 1. apríla 2018, cena je 359 eur. Novinku už testujeme v redakcii.

Huawei predstaví 27. marca v Paríži vlajkovú loď Huawei P20 a jej vylepšenú verziu s prívlastkom Pro. Najlacnejší model P20 lite bol v tichosti oznámený už v týchto dňoch a na Slovensku je dostupný k predobjednávke. Do predaja sa dostane začiatkom apríla.

Huawei P20 lite chce zaujať najmä dizajnom, ktorý je bohužiaľ (alebo našťastie?) silne inšpirovaný iPhonom X. Nechýba teda výrez v displeji a veľmi podobne je usporiadaný aj zadný duálny fotoaparát. Novinka ponúkne konštrukciu zo skla a kovu a 5,84-palcový IPS displej s pomerom strán 19:9 a rozlíšením Full HD+. Výkon zabezpečuje už známy procesor Kirin 659, ktorý Huawei aj Honor použili tento rok už v niekoľkých smartfónoch strednej triedy. Dopĺňa ho 4 GB RAM a 64 GB úložisko.

Podobnosť s iPhone X je viditeľná na prvý pohľad

P20 lite tiež ponúka 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním Fast Charge 2.0 a zadný duálny fotoaparát 16 + 2 Mpx. Predný fotoaparát má 16 Mpx a umožňuje odomykanie tvárou. Predpokladáme, že ide o podobnú technológiu ako v prípade modelu Honor View10, ktorá ponúka základnú funkcionalitu a nie je natoľko prepracovaná ako Face ID v prípade iPhonu X. Aj preto na zadnej strane telefónu nájdete snímač odtlačkov prstov. Predný fotoaparát by mal tiež ponúknuť rôzne fotografické efekty, nakoľko dokáže rozpoznať 96 bodov na tvári. Operačný systém je Android 8.0 s nadstavbou EMUI 8.0. Nechýba ani NFC, USB-C port, slot na microSD kartu a 3,5 mm audio jack.

Novinka sa bude v Poľsku predávať za 1600 zlotých. V prepočte to vychádza na približne 380 eur, avšak na oficiálnu cenu pre náš trh si ešte musíme počkať. Pokiaľ však nechcete dizajn v štýle iPhonu X, podobnú výbavu ponúkajú aj Honor 9 Lite a Honor 7X alebo Huawei P Smart.

Na Huawei P20 Lite upozorňuje aj lokálne zastúpenie spoločnosti Huawei na svojom Facebooku

Zdroj: komorkomania.pl

Prečítajte si aj:

Recenzia Honor 7X: Pláva v konkurenčných vodách

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit