Telefón za dobrý peniaz, no v segmente silnej konkurencie.

Honor 7X je pokračovateľom univerzálnej série výkonnejších smartfónov v strednej triede. Aj tu je 5,93“ displej s pomerom 18:9 a rozlíšením 1080 × 2160 px.

Určený je priaznivcom, ktorý by si chceli tento typ displeja vyskúšať. Avšak zároveň nechcú vyslovene slížovitý telefón. Tento kúsok prišiel s rozdielom pár dní takmer v rovnakom čase ako Honor 9 Lite (ten je viac predĺžený). Aký si teda vybrať? Je tu Honor 9 Lite, výrazne krajší, no menej výkonný. Naproti tomu je tu Honor 7X, subjektívne menej pekný (v čiernej, fádnej farbe určite) ale zase s lepšou konfiguráciou.

Čím upúta Honor 7X?

  • Reálna výdrž na batériu
  • Veľký displej v štandardnom tele
  • Kombinácia pamätí 4 / 64 GB
  • Kvalitný fotoaparát s blur efektom

Stávka na istotu

Hliníkové telo je niečo, čo si mnohí obľúbili. Robí telefón odolnejším a zároveň sa dá vybrúsiť tak, aby bol ladil a mal pekný dizajn. Škoda, že ešte stále používa microUSB konektor. Podľa predstaviteľov je to najmä z dôvodu jeho ešte stále najväčšieho rozšírenia. To je pravda a je to logický argument. Najmä, keď Honor 7X nepodporuje rýchle nabíjanie.

Vedľa konektora na nabíjanie je v spodnej časti aj audio konektor. Tu si výrobcovia netrúfajú na rôzne excesy a v tejto triede nepriniesť najrozličnejší audio konektor na svete, by bola jednoznačne chyba. Z boku je slot na dve Nano SIM karty alebo na jednu a pamäťovú kartu. Zadná strana má kruhový snímač odtlačkov a dva fotoaparáty s LED bleskom.

Tu výrobca zvolil kombináciu 16 Mpx hlavného a 2 Mpx pomocného, na meranie hĺbky scény. Vďaka tomu spravíte rozmazané pozadie, čoraz obľúbenejšie fotky u mnohých používateľov. Zadný fotoaparát je vystúpený. Nevyzerá to príliš pekne, minimálne nie v čiernej kombinácii s kovovým rámovaním šošoviek. Inak nemáme výhrady. Komu záleží na tom, aby bol fotoaparát v tele, musí sa poobzerať inde.

Na tvar si treba zvyknúť, nám sa šmýkal v ruke v dôsledku zaoblených hrán.

Predná strana je chránená sklom Gorilla Glass so zaoblením na všetkých stranách. Displej má pravouhlé rohy, nie sú tu žiadne výstrelky v podobe zaoblených rohov. Notifikačná LED dióda je takisto niečo, čo mnohých poteší.

Obsah recenzie

  1. Stávka na istotu
  2. Výbava a výkon
  3. Fotografovanie
  4. Verdikt a technické parametre

1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.