Kúpite ho v obchodoch aj u operátorov.

Huawei uviedol na slovenský trh smartfón P30 lite a skompletizoval tak rodinu P30. Huawei P30 lite je smartfón strednej triedy, ponúka však podobné vlastnosti ako jeho prémioví súrodenci.

Huawei P30 lite má 6,15-palcový displej s rozlíšením 1080 × 2312 pixelov. Displej obsahuje miniatúrny výrez, na prvý pohľad tak vyzerá ako P30 či P30 Pro. Rozdiel je v displeji, P30 lite využíva IPS panel. Jeho kvalita je veľmi dobrá, chváli sa aj certifikáciou TÜV Rheinland Eye Comfort. Znamená to, že je navrhnutý tak, aby bol pre oči príjemný.

Na zadnej strane sa nachádza trojica fotoaparátov a snímač odtlačkov prstov. Aj P30 lite je dostupný v exotickej modrej farbe, ktorá obsahuje odtiene fialovej farby – v tomto prevedení vyzerá telefón skutočne elegantne a púta pozornosť.

Huawei P30 lite

Trojici šošoviek dominuje hlavný fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx a so svetelnosťou f/1.8. Tento fotoaparát ponúka 2× zoom s minimálnou stratou kvality. Dopĺňa ho širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a svetelnosťou f/2.4. Trojicu uzatvára 2 Mpx snímač hĺbky, ktorý slúži na rozostrenie pozadia pri fotení portrétov, tzv. Bokeh efekt.

Smartfón vie zhotoviť videá vo Full HD rozlíšení pri 60 fps, selfie fotoaparát má rozlíšenie 24 Mpx.

Telefón poháňa Kirin 710, 4 GB RAM a k dispozícii je interné pamäťové úložisko s veľkosťou 128 GB. Úložisko je možné rozšíriť prostredníctvom pamäťovej karty a to až do veľkosti 256 GB.

Huawei P30 lite

Batéria s kapacitou 3340 mAh podporuje rýchle 18 W nabíjanie cez USB-C port. Vo výbave nechýba ani 3,5 mm jack a NFC.

K dispozícii je tiež technológia Huawei HiVision poháňaná umelou inteligenciou (AI). Vďaka nej vie automaticky identifikovať objekty ako kvety, zvieratá alebo potraviny a zobraziť o nich dostupné informácie. Dokáže dokonca strážiť váhu – namierte objektív fotoaparátu na potravinu a telefón vám prezradí jej objem kalórií.

Huawei P30 lite je na Slovensku k dispozícii vo farebných prevedeniach Pearl White, Peacock Blue a Midnight Black. Predaj odštartoval 1. mája 2019 u maloobchodných predajcov a všetkých troch slovenských operátorov za cenu 359 eur.

Huawei P30 lite

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei P30: Menší a pre niekoho možno aj lepší smartfón ako P30 Pro (PRVÉ DOJMY)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit