Lite verzia na druhú.

Huawei sa tento rok rozhodol výrazne rozšíriť portfólio radu P40. Vlajkové lode sú k dispozícii v troch verziách – P40, P40 Pro a P40 Pro+ a cenovo dostupné modely sú dva – P40 lite a P40 lite E.

Čínsky výrobca oznámil, že na Slovensku začal predávať najlacnejší model radu P40, P40 lite E za cenu 199 eur. Ten ponúka základnú výbavu, ktorá vo svojej cenovej kategórii výraznejšie neohúri a nevyčnieva z radu. P40 lite E je tzv. AG smartfón, neobsahuje teda Google služby.

Fotografická výbava novinky sa skladá z troch zadných a jedného selfie fotoaparátu. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 48 Mpx so širokouhlým objektívom s clonou f/1,8. Ultraširokouhlý objektív s rozlíšením 8 Mpx ponúka zorné pole v rozpätí 120 ° a tretí snímač má rozlíšenie 2 Mpx. Jeho úlohou je zameriavať vzdialenosť od objektívu. Napomáha tak efektom rozostrostrenia, ktoré sú základom pôsobivých portrétov.

Takáto konfigurácia sa papierovo výraznejšie neodlišuje od konkurencie, uvidíme, ako bude P40 lite E fotiť v skutočnosti. Telefón dostal do výbavy 0,5-palcový snímač a nočný režim.

Režim HDR môže kombinovať tri snímky zhotovené v rýchlom slede a vytvorí fotografiu s väčším dynamickým rozsahom. Ďalšou funkciou, dobre známou z iných smartfónov Huawei, je rozpoznávanie scény pomocou umelej inteligencie, ktorá umožňuje zadnému fotoaparátu identifikovať viac ako 500 scén a vylepšiť ich v reálnom čase. Nechýba snímanie videa rýchlosťou 480 snímok za sekundu, ktorým natočíte aj extra spomalené videá.

P40 lite E ponúka sloty na tri karty: dva pre podporu funkcie Dual SIM a jeden pre rozšírenie úložiska pomocou karty microSD s kapacitou až do 512 GB. Okrem toho má P40 lite E v zadnej časti čítačku odtlačkov prstov, ktorá poskytuje ďalšiu pohodlnú a bezpečnú alternatívu pre odblokovanie zariadenia.

Huawei P40 lite E je vybavený veľkým displejom s pomerom strán 19,5:9 a uhlopriečkou 6,39 palca. Rozlíšenie je HD+ 1560 × 720 pixelov. Operačný systém Android 9 dopĺňa nadstavba EMUI 9.1, Google služby chýbajú. Telefón poháňa procesor strednej triedy predchádzajúcej generácie, Kirin 710F. S veľkou batériou s kapacitou 4 000 mAh, displejom s nižším rozlíšením a technológiou umelej inteligencie pre úsporu energie smartfón vydrží na jedno nabitie viac ako celý deň.

Huawei P40 lite E je v predaji na Slovensku u maloobchodných predajcov za odporúčanú cenu 199 eur.

Huawei P40 lite E. Zdroj: Huawei

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei P40 lite: VIDEORECENZIA

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit