Najlacnejšia verzia vlajkovej lode bude v predaji za 799 eur.

Novou vlajkovou loďou spoločnosti Huawei je model P40 Pro. K dispozícii bude aj cenovo dostupnejšia verzia, Huawei P40.

Tento smartfón ponúka 6,1-palcový OLED displej s rozlíšením 1080 × 2340 px a 60 Hz obnovovacou frekvenciou, procesor Kirin 990 5G a 8 GB RAM so 128 GB úložiskom. V porovnaní s P40 Pro sa lacnejšia verzia odlišuje aj menšou batériou – 3800 mAh, pomalším nabíjaním – 22,5 W a absenciou bezdrôtového nabíjania. Túto funkciu je však možné získať použitím špeciálneho obalu.

Základná Huawei P40-ka obsahuje 50 Mpx Ultra Vision fotoaparát so senzorom o veľkosti 1/1,28 palca a automatickým zaostrovaním Octa PD, ktorý je hlavnou pýchou radu P40. Technológia Huawei XD Fusion Engine využíva umelú inteligenciu na zlepšenie reprodukcie detailov vo všetkých možných svetelných podmienkach. Výrobca sa tiež chváli zobrazením tónov pleti a textúry pozadia so zvýšenou presnosťou až o 45%.

Hlavný fotoaparát dopĺňa štandardný ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx a clonou f/2.2 aj s funkciou Supermakro fotografie. Tretím fotoaparátom vo výbave je 8 Mpx teleobjektív s clonou f/2.4, optickou stabilizáciou a 3× optickým priblížením. ToF senzor vo výbave základného modelu P40 chýba.

Huawei P40

Huawei P40. Zdroj: Huawei

Huawei P40 ponúka tiež 32 Mpx selfie fotoaparát bez automatického zaostrovania a s 2D odomykaním tváre. Odolnosť voči vode a prachu je na úrovni IP53. Aj v tomto prípade je k dispozícii podpora pre eSIM karty a máme potvrdené, že budú fungovať aj eSIM karty z Orangeu. Ostatní slovenskí operátori zatiaľ túto technológiu nepodporujú.

Telefón využíva operačný systém Android 10 s nadstavbou EMUI 10.1. Google služby vo výbave nenájdete, výrobca ich nahradil vlastnými službami.

P40 bude k na Slovensku v predaji u operátorov Orange a O2 vo verzii 8 + 128 GB. Predaj v Orange štartuje dnes. Za cenu 799 eur v balení nájdete aj bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds 3 v hodnote 199 eur. Rovnaký balíček 1. apríla zaradí do ponuky aj O2 za cenu 792 eur. U maloobchodných predajcov príde P40 do predaja za cenu 799 eur 1. apríla, od dnešného dňa štartujú predobjednávky. Tí, ktorí si smartfón predobjednajú do konca marca, získajú taktiež slúchadlá FreeBuds 3.

Všetci majitelia modelov P40 a P40 Pro navyše získajú 50 GB v službe Huawei Cloud na 12 mesiacov zdarma.

Huawei P40

Huawei P40. Zdroj: Huawei

Zdroj: Huawei

Vypočujte si náš podcast DOTYK o smartfónoch radu P40 a o tom, ako sa dá žiť bez Google služieb:

Dotyk môžete počúvať zadarmo cez: Apple podcasty | Google podcasty | Spotify | Google Music|Podbean

Všetky diely podcastu Dotyk nájdete tu.

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro: Fotoaparát a videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit