Pozrite si pripravovanú vlajkovú loď v plnej kráse.

Pripravovaný telefón Huawei P40 Pro sa objavil na nových fotografiách, ktoré ponúkajú doteraz najlepší pohľad na chystanú vlajkovú loď. Dizajn na prvý pohľad neprekvapí, ide o prirodzenú evolúciu modelu P30 Pro. Aj napriek tomu by mal P40 Pro ponúknuť minimálne jednu unikátnu novinku. Na správu upozornil portál 9techeleven.

Ak sú dostupné informácie pravdivé, unikátnosť displeja P40 Pro bude spočívať v tom, že bude zaoblený na všetkých štyroch hranách. Dnešné telefóny majú zaoblený displej po bokoch, P40 Pro však bude mať zaoblenú aj hornú a spodnú hranu displeja. Táto technológia sa nazýva quad-edge displej a jej prínos by mal byť aj z hľadiska odolnosti displeja. Predná strana bude totiž obsahovať špeciálne navrhnuté rohy, ktoré majú v prípade pádu telefónu na zem pohltiť náraz a tým zabrániť rozbitiu displeja. Sme zvedaví, ako to bude fungovať v praxi.

Fotky takisto naznačujú, že P40 Pro dostane menšie rámiky nad a pod displejom, ktoré budú mať rovnakú veľkosť. Terajšie telefóny od Huawei majú o niečo väčšiu bradu pod displejom, ako je horný rámik – výrobca doteraz argumentoval tým, že chce zabrániť nechceným dotykom v spodnej časti obrazovky.

Na zadnej strane si môžete všimnúť 5 fotoaparátov. Ľavý stĺpec ponúkne rovnakú konfiguráciu ako P30 Pro – teda ultraširokouhlý fotoaparát, hlavný fotoaparát a teleobjektív, ktorý by mal v prípade P40 Pro ponúknuť až 10× optický zoom. Pravý stĺpec obsahuje blesk a ToF senzor, novinkou je celkovo piaty fotoaparát. Podľa niektorých špekulácií pôjde o makro senzor alebo o ultraširokouhlý fotoaparát s ešte širším zorným polom. Iné informácie hovoria o pomocnom teleobjektíve, ktorý sa bude využívať pri fotení s priblížením od 1× do 10×.

Huawei P40 Pro tiež ponúkne duálny selfie fotoaparát v displeji, procesor Kirin 990, 12 GB RAM a 256 GB úložisko. Operačný systém bude Android 10 s nadstavbou EMUI 10. Uvidíme, či telefón bude obsahovať aj Google služby, to záleží najmä od vlády USA.

Oficiálne predstavenie telefónu je naplánované na koniec marca 2020.

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro. Zdroj: 9techeleven.com

Zdroj: 9techeleven

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom? (redakčné VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit