Huawei predstavil svoju novú vlajkovú loď.

Smartfóny radu Huawei P40 sú oficiálne predstavené. Na Slovensku sa bude predávať model P40 a P40 Pro, verzia P40 Pro+ s piatimi zadnými fotoaparátmi sa k nám nedostane. P40 Pro je teda najlepšie vybavená vlajková loď pre Slovensko.

Telefón ponúka 6,58-palcový OLED displej s rozlíšením 1200 × 2640 pixelov a 90 Hz frekvenciou. Displej je zaoblený po všetkých štyroch stranách. P40 Pro poháňa procesor Kirin 990 5G, vo výbave má 8 GB RAM a 256 GB úložisko. Do pozornosti dávame 4200 mAh batériu a 40 W káblové a 27 W bezdrôtové nabíjanie.

Pozrite si našu videorecenziu na Huawei P40 Pro

P40 Pro chce zaujať svojimi fotoaparátmi – či už prednými alebo zadnými. Ponúka 32 Mpx predný fotoaparát s automatickým zaostrovaním a bezpečným 3D odomykaním tváre.

Zadný fotoaparát tvorí kombinácia 50 Mpx hlavného fotoaparátu, 40 Mpx Cine fotoaparátu na video a pre ultraširokouhlé fotografie a 12 Mpx periskopu s 5× optickým zoomom, 10× bezstratovým zoomom a 50× digitálnym priblížením. Nechýba ani ToF senzor.

Huawei sa v prípade hlavného fotoaparátu chváli senzorom Huawei Ultra Vision o veľkosti 1/1,28 palca a automatickým zaostrovaním Octa PD. Technológia Huawei XD Fusion Engine využíva umelú inteligenciu na zlepšenie reprodukcie detailov vo všetkých možných svetelných podmienkach. Výrobca sa tiež chváli zobrazením tónov pleti a textúry pozadia so zvýšenou presnosťou až o 45%.

Novinka od Huawei využíva Android 10 a nadstavbu EMUI 10.1. Google služby vo výbave nenájdete, výrobca ich nahradil vlastnými službami. Telefón tiež ponúka odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68 a podporu pre eSIM karty. Máme potvrdené, že budú fungovať eSIM karty Orangeu, ostatní operátori ich zatiaľ nemajú.

Huawei P40 Pro príde na slovenský trh vo verzii 8 + 256 GB. Za cenu 999 eur získate u operátora Orange okrem smartfónu aj slúchadlá FreeBuds 3. Rovnaký balíček zaradí do predaja 1. apríla aj O2 za cenu 996 eur. U maloobchodných predajcov bude top model v predaji za cenu 999 eur od 1. apríla, pričom od dnes je možné ho predobjednať. Ak si smartfón predobjednáte do konca marca, taktiež získate slúchadlá FreeBuds 3.

Všetci majitelia modelov P40 a P40 Pro navyše získajú 50 GB v službe Huawei Cloud na 12 mesiacov zdarma.

Naše poznatky z testovania Huawei P40 Pro si môžete prečítať v našej recenzii.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro: Fotoaparát a videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit