Telefón bude predstavený 26. marca.

Huawei už koncom marca predstaví vlajkové lode radu P40. Dočkať by sme sa mali celkovo troch prémiových modelov, pričom najlepšie vybavený bude Huawei P40 Pro Premium. Ten vo výbave ponúkne až 5 zadných fotoaparátov.

O ich parametroch sme doteraz špekulovali, známy používateľ RODENT950 však na sociálnej sieti Twitter zverejnil ich predpokladanú konfiguráciu. RODENT950 už v minulosti priniesol viacero informácií, ktoré sa časom ukázali byť pravdivé.

P40 Pro Premium ponúkne 52 Mpx hlavný fotoaparát s farebným filtrom RYYB, ktorý Huawei už v minulosti použil vo svojich vlajkových lodiach – tento filter umožňuje získať viac svetla v horšom osvetlení. Veľkosť senzora bude 1/1,28″.

Hlavnému fotoaparátu bude asistovať 40 Mpx ultraširokouhlý senzor o veľkosti 1/1,5″ s tradičným RGGB filtrom. Výbavu doplní teleobjektív s 3× optickým zoom a úplne nový periskop s 10× optickým zoomom. Piatym senzorom vo výbave bude ToF senzor.

Fotoaparát v modeli P40 Pro Premium bude mať vo výbave aj LED blesk, senzor merania farebnej teploty a mikrofón.

Zdroj: Twitter  

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro sme si šli kúpiť do PLANEO Elektro: Všetko, čo ste chceli vedieť o prvom Huawei telefóne bez Google služieb

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit