Keď má tri vlajkové lode Apple a Samsung, prečo nie aj Huawei.

Trh so smartfónmi sa opäť mení. Výrobcovia zvyšujú počet vlajkových lodí a vyzerá to tak, že štandardom pre rok 2020 budú tri modely v rámci jedného produktového radu. Apple aktuálne ponúka iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max. Samsung 11. februára 2020 predstaví vlajkové lode Galaxy S20, S20+ a S20 Ultra. A koncom marca spoznáme aj trojicu noviniek radu P40.

Najnovšie informácie naznačujú, že Huawei predstaví telefóny Huawei P40, P40 Pro a P40 Pro Premium. Tieto smartfóny sa budú odlišovať okrem iného aj počtom zadných fotoaparátov. Zatiaľ čo P40 ponúkne 3 fotoaparáty – hlavný, ultraširokouhlý a teleobjektív s 3× priblížením, tak P40 Pro bude mať vo výbave fotoaparáty štyri. K spomenutej trojici pribudne ToF senzor na meranie hĺbky a Huawei tiež použije lepší teleobjektív s 5× optickým zoomom.

Najlepšie vybavená verzia P40 Premium dostane až 5 fotoaparátov. Teleobjektív bude mať v tomto prípade optické priblíženie na úrovni 10×, avšak funkcia piateho zadného fotoaparátu zatiaľ nie je známa. Logicky by nám dávalo zmysel použitie teleobjektívu s 3× optickým priblížením, ktorý sa použije pri fotení do 10× zoomu.

Očakávaný dizajn jednotlivých telefónov radu P40 si môžete pozrieť nižšie. Do pozornosti dávame novú zelenú verziu P40 Pro, ktorá je na titulnom obrázku k tomuto článku. Na sociálnej sieti Twitter ju zverejnil Evan Blass. 

Huawei P40 Pro Premium, P40 Pro a P40:

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro Premium. Zdroj: Twitter/Evan Blass

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro. Zdroj: Android Headlines

Huawei P40

Huawei P40. Zdroj: 91Mobiles

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro je inšpirovaný rozprávkou Frozen: Takto vyzerá dizajn prémiovej verzie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit