Predstavenie smartfónov série P môžeme očakávať v najbližších týždňoch.

Z neznámych dôvodov však presný dátum predstavenia série Huawei P50 stále nepoznáme. Spoločnosť dokonca musela jej uvedenie niekoľkokrát odložiť. Aktuálne sa však objavilo niekoľko 3D renderov, ktoré prezrádzajú dizajn Huawei P50 Pro.

Zmenou dizajnu prešla aj predná strana smartfónu, ktorá sa teraz zaobíde bez oválnej zostavy selfie fotoaparátov, ktorá nevyzerala príliš atraktívne. Namiesto toho sa použije centrálne umiestnený fotoaparát, ktorý si osvoja všetky tri modely série P50.

Najväčšia zmena pritom prichádza na zadnú stranu zariadenia. Modely P50 a P50 Pro budú mať fotoaparáty rozdelené do dvoch prstencov. P50 Pro obsahuje celkovo päť objektívov a P50 bude využívať iba tri objektívy.

V hornom prstenci P50 Pro sa nachádzajú tri objektívy, zatiaľ čo dolný má dva s výrazným periskopickým teleobjektívom.

Huawei P50 pro

Huawei P50 Pro, Zdroj: GizChina

Trio Huawei P50

Séria Huawei P50 bude dostupná v troch verziách. P50 bude používať obrazovku s mikrooblúkom, pričom P50 Pro už do svojej výbavy dostane vodopádový displej. Model P50 Pro+ posunie dizajn na ďalšiu úroveň, pretože použije displej, ktorý bud zahnutý na všetkých štyroch stranách.

Zariadenia série Huawei P50 budú používať najnovšiu čipovú sadu – Kirin 9000E / 9000. Celá séria bude využívať aj exkluzívny fotosenzor IMX800 od Sony. Huawei P50 Pro+ dostane navyše kvapalinový objektív.

Kapacita batérií sa bude pohybovať v rozmedzí 4200 mAh až 4300 mAh.  Telefóny budú podporovať káblové nabíjanie s výkonom až 66 W a bezdrôtové nabíjanie s výkonom až 55 W.

Predinštalovaný bude operačný systém HarmonyOS od Huawei.

Predstavenie noviniek sa očakáva v júni 2021.

Huawei P50 trio

Zdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Čo je nové v HarmonyOS 2.0 od Huawei? Pozrite si video

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.