Ani tento rok sa prekvapenie nekoná.

Známy hodnotiaci portál DxOMark krátko po predstavení modelu P50 Pro zverejnil svoje komplexné hodnotenie fotoaparátov. Bez veľkého prekvapenia aj tento model od Huawei získal najvyššie hodnotenie. Nová vlajková loď série P získala kombinované skóre 144 bodov, čo ju radí na prvé miesto v celkovom hodnotení fotoaparátov smartfónov. 13 Mpx selfie fotoaparát neskrýva svoj pôvod a aj vo svojej kategórii obsadil prvé miesto so ziskom 106 bodov.

DxOMark na novinke P50 Pro chváli 50 Mpx hlavný fotoaparát a 40 Mpx monochromatický modul, ktoré poskytujú najlepší zážitok vo svojej triede s presnými farbami, širokým dynamickým rozsahom a vynikajúcim vykreslením jemných detailov. Rovnako sú pôsobivé aj fotografie so 64 Mpx periskopického modulu s prvotriednym zachovaním detailov, nízkym šumom a širokým dynamickým rozsahom.

Nočné fotografie boli ďalšou silnou stránkou s vynikajúcou expozíciou, rýchlym automatickým zaostrovaním a presným zachytením farby pleti, aj keď starší Mate 40 Pro+ je v tejto oblasti na tom stále lepšie.

Videá tiež poskytovali dobrú celkovú expozíciu a dynamický rozsah spolu s vyrovnaným výkonom automatického zaostrovania. Snímky zo selfie fotoaparátu majú nízku hladinu šumu, vysokú mieru detailov vo vnútornom aj vonkajšom prostredí a ponúkajú efektívnu stabilizáciu videa.

Detailné informácie a testovacie fotografie si môžete pozrieť priamo na portáli DxOMark – hlavný fotoaparát na tomto odkaze a selfie fotoaparát na tomto odkaze.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Huawei P50 (Pro) oficiálne: Špičkový Leica fotoaparát, avšak iba 4G konektivita

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.